Tiktok Reklam Verme Rehberi

Tiktok Reklam Verme Rehberi

Bireyler günlük streslerini atmak için sosyal medyayı kullanılır. Her yaş grubu kendi bünyesinde farklı sosyal medya türlerinden yararlanmaktadır. Özellikle gençler son zamanlarda Instagram ve Tiktok kullanarak keyifli, gündemde olan videoları ücretsiz şekilde izleyebilir. Aynı zamanda sosyal medya aracılığı ile kendi video ve içeriklerini paylaşabilir.

                Sosyal medyanın gelişmesi kullanıcıların isteğine ve yönlendirmesine bağlı olarak gelişmektedir. Aynı zamanda takip edilen diğer sosyal medya aralarında öne çıkan özellikler entegre edilerek kullanıcıların daha fazla vakit geçirmeleri sağlanır. Tiktok gençlerin aktif olarak kullandığı, genellikle video içeriklerin paylaşıldığı bir platformdur. Her geçen gün kullanıcısı artan Tiktok reklam verme özelliği ile öne çıkmaya başladı. Marka, firma sahibi olan işletmeler kendi hesaplarını açarak aktifleştirir ve işletme özelliği eklenir. Sonrasında firmalarında yer alan ürünler Tiktok üzerinden satılmaya başlanır.

                Tiktok reklamları bireylerin merak ettiği, alışveriş tercihleri ve keşfet bölümüne göre ana sayfaya düşmektedir. Bu nedenle başlangıçta reklam verilirken hitap edilecek kesim doğru seçilmeli ve reklam verme işlemi tamamlanmalıdır. Aynı zamanda Tiktok reklam verme işlemi yapılırken doğru hastag kullanımı oldukça önemlidir. Bu hastaglerde firmanın ürünleri doğrudan etiketlenmeli ve sıklıkla bakılan hastagler olmasına dikkat edilmelidir.

Tiktok Reklam Verme Aşamaları Nelerdir?

                Tiktok’ta aktif olarak reklamların yayınlanması için izlenmesi gereken aşamalar vardır. Özellikle doğru kesime hitap edebilmesi için püf noktalara dikkat etmek gerekir. Tiktok reklam verma aşamaları şunlardır:

  • Tiktok hesabı açma: Reklam verecek kişi ya da firmalar resmi olarak Tiktok hesabı açmalıdır. Bu hesabı açarken aktif olarak kullanılan iletişim, e mail adresleri yazılmalıdır. Böylece herhangi bir sorunda hızlı bir şekilde kişilere ulaşılabilir.
  • Reklam Kampanyası Oluşturma Aşaması: Tiktok hesabı açıldıktan sonra reklamların olduğu bölüm açılmalıdır. Gösterilmesi hedeflenen kesim seçilmeli ve kampanyaya isim verilmelidir. Aynı zamanda bu bölümde günlük ve haftalık olarak gösterilecek kesim oranına göre bütçe belirlenmelidir.
  • Reklam Hedefleri ve Konumu Belirleme: Kullanıcıların ilgilendikleri alanlara göre reklamlar gösterilir. Bu nedenle hesabın hangi kesime ulaşacağı yaş, cinsiyet, konu, konum olarak mutlaka belirtilmeli ve reklamların gösterilme oranı artırılmalıdır. Tiktok’un belirli parametreleri kampanya oluşturulduktan sonra seçilmelidir.
  • Reklam Bütçesi ve Planlaması: Tiktok reklamları ne kadar sürede yayında olacağı ve ayrılan bütçeye göre planlama yapılması gerekir. Kullanıcılar ister bir hafta ister daha kısa ya da uzun olacak şekilde gösterim sayısına göre belirlenen fiyatlarla reklam verebilir. Aynı zamanda reklamların saat ve tarihine kadar en ince ayrıntısına kadar planlamak mümkündür.
  • Bütçe Hızı Belirleme: Bütçeye göre reklamların günlere ayrılması daha fazla kişiye ulaşmada yardımcı olur. Eşitliğin sağlanması dolayısıyla hem bütçe planlaması kolaylaşır hem de daha fazla kişiye hızlı bir şekilde ulaşılarak hesap büyütülebilir.
  • Reklam Hedefi Gösterimi: Reklamın kaç kişiye ulaştığı, reklama tıklama ve geri dönüş oranları istatistik olarak inceleme imkânı sunulur.
  • Reklam Tasarımına Önem Verme: Reklamlar birçok formatta yayınlanabilir. Örneğin yatay, dikey, kare ya da farklı görsellerle reklam vermek mümkündür.
  • Tiktok Reklamlarında Başarılı Olmanın Yolları Neler?

                    Tiktok reklamları verirken belirlenen hedef kitleye uygun olup olmadığı öncesinde mutlaka araştırılmalı sonrasında reklam verilmelidir. Tiktok uygulaması genellikle 30 yaşın altında bireylere hitap eder. Reklam verilecek ürün, hizmet ya da kişi bu istatistiklere uyuyorsa Tiktok’a reklam verilebilir. Aynı zamanda dikkat çekici, kısa, öz bir şekilde reklam tasarımları yapılmalıdır. Görüntü kalitesi yüksek, bilgi veren ya da ilginç içerikler kullanıcıların ilgisini çeker. Bu nedenle paylaşımların istikrarlı olmasına dikkat edilmelidir.