Instagram Influencer’ı Nasıl Olunur?

Instagram “zengin listesine” baktığınızda, çeşitli ünlü isimlerin birden çok kendisine ait sponsorları mevcut, bu sponsorları hakkında yazdıkları her gönderi için yaklaşık bir milyon TL talep ettiğini zaman zaman birçok magazin dergisinde veya TV kanallarında görmekteyiz.

Bu ünlülerin bu kadar çok ücret alabilmelerinin nedeni, Instagram influencer statüleri o niş üzerinde oldukça baskın olmasıdır, daha az ve daha genel olan popüler ünlüler kendilerine sponsor olarak aldıkları markalar popüleritesi düşük markalar olmakta bu nedenle de verilen ücrette düşük olmaktadır.

Instagram’daki kullanıcılar olarak bizler geri kalanımız, esas olarak Instagram takipçilerimiz sayesinde bu kadar yüksek fiyatları asla tam anlamıyla göremeyeceğiz. ancak, günlük işlerini çekerek ve mini ünlü statülerini kazanan tam zamanlı olarak takip edilebilen çok sayıda Instagram Influencerı var mı? kesinlikle var. Instagram üzerinde daha fazla kitlelere hitap etmek istiyorsanız Instagram paketlerimize göz atabilirsiniz.

Instagram'a kaydolun

İnternette Instagram influencer"ı olmak için araştırma yapan herkesin zaten bir Instagram hesabı olup olmadığından şüpheliyim.

Size Instagram"da nasıl Influencer olunacağını sıfırdan göstereceğim.

Bu etapta ilk olarak Instagram hesabınızın olması gerekmektedir.

Uygulamayı indirdikten sonra, Facebook hesabınızla veya doğrudan cep telefonu numaranız veya e-posta adresinizle kaydolmayı seçebilir, kayıt işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Bir niş seçin

Bu noktada, bir İnfluencer olan kişinin başarısı tam anlamıyla sahip oldukları takipçi sayısı ile ölçülmediğine dikkat edilmelidir.

Evet inkar edilesi bir nokta değil,takipçi sayınız gerçekten önemli. Ancak iş açısından, bu iyi bir Influencer’ın birincil ölçüsü değildir.

Bunun yerine, belirlenen bir niş üzerinde veya kendisinin tam anlamıyla baskın olabileceği çok dar bir niş içinde popülerlik yaratabilir ve bu takipçilerinin sayısı değil bağımlılığıyla ilgilidir.

Büyük bir takipçi kitlesi oluşturmak çok zor değil. Takipçilerinizi büyütmenize yardımcı olabilecek birçok çevrimiçi araç var.

Buradaki sorun şu, Instagram takipçilerinizi büyütmek için bu tür araçları kullanan tek kişi siz değilsiniz. Diğer birçok insan da aynı şeyi yapıyor.

Bir işletme, ürünlerini pazarlamak için Instagram Influencerlarıyla çalışmak istediğinde, hitap etmek istediği kitlesi sizin kitlenizle sıkı bir şekilde uyumlu olduğu ortaya çıkmaktadır ve bu eğilim sonucunda da Influencer (Etki) kök kelimesiyle ortaya çıkan popülerite ortaya çıkmıştır.

Peki, doğru nişi nasıl seçersiniz?

Rakip görüşü

Seçtiğiniz niş, müşterilerin dikkatini çekmek için yarışan çok sayıda rakip hesaba sahip olmalıdır. Bu tür sektörlerdeki pazarlamacılar, farklı yöntemlerle müşteri edinme eğilimindedir, bu da Instagram İnfluencerlarına ürün vererek onları tanıtmasına, bu duruma para harcamasına kolaylıkla yol açmaktadır.

Ürün

Bir top pamuk sipariş etmeden önce diğer alıcıların çevrimiçi incelemelerini en son ne zaman kontrol ettiniz?

Veya Organik herhangi bir şey sipariş ettiğinizde diğer müşterilerin ne dediğini merak ettiniz mi? Bu tür ürünlerin incelemelere ihtiyacı yoktur. Kimden veya nereden satın aldığınızdan bağımsız olarak kelimenin tam anlamıyla kaynakları aynıdırlar.

Seçtiğiniz niş, görsel olarak tanımlanabilen ve müşteri ilgisinin ürün incelemelerine çekilebilen ağızdan ağza yayılarak etkisini ortaya çıkarabilecek ürünlere sahip olmanız gerekir.

Güzellik ürünleri, ev dekorasyonu, otomobil aksesuarları, bir alıcının bir ürünü satın almadan önce ayrıntılı ürün incelemelerine odaklanabileceği, ilgilenebileceği ürünler olması oldukça önemlidir.

Daha önemlisi, Instagram reklamları üzerinden veya yapılan tanıtımlardan, bu ürünlerin alıcı tarafında dürtü oluşturarak alım yapmasını sağlaması gerekir. Influencer pazarlama tam anlamıyla planlı satın alımlar için ideal olmayabilir.

Çok fazla influencer yok

Bir ton güzellik Influencerı var. Bu, Influencerları işe almak isteyen işletmeler için oldukça büyük bir sorun.

Ama senin için oldukça faydalı bir durumdur. Etkileyici nişinizdeki çok fazla influencer, yalnızca nadir bir meta olmadığınız anlamına gelir böylece içerik noktasında da son derece esnek olabileceksiniz.

Fakat çok fazla Influencerın olmadığı bir niş seçmeniz diğerleriyle rekabet etmenizi kolaylaştıracaktır bu tür seçenekleri değerlendirmek en kısa yoldan yükselmek adına çok önemlidir. Bu da işletmelerin bir kampanya için size prim ödemeye hazır olduğu anlamına gelmektedir.

Fotoğraf/video düzenlemeyi öğrenin

Instagram'da iyi bir takipçi kitlesi kazanmanın en temel yöntemlerinden birisi, fotoğraf ve videolarla ilgilenen profesyonel olmaktır. Elbette, Instagram size filtreler ve altyazılar gibi temel araçları sağlar. Ancak diğer Instagram Influencerlarından sıyrılmak için, iyi fotoğraflar ve videolar çekmeyi öğrenmeniz gerekir.

Profesyonel İpucu: Görsel efektlerinizde aşırıya kaçmamalısınız. Bir filtre veya resim stili seçin ve tüm Instagram gönderileriniz için buna bağlı kalın. Buradaki amaç sadece gönderilerinizin profesyonel görünmesini sağlamak değil, aynı zamanda gönderilerinizin öne çıkmasını sağlamaktır. Normal takipçileriniz, kullanıcı adına bakmadan sizin fotoğrafınızla karşılaştığında gönderilerinizi tanıyabilmelidir.

Belirli saatler arasında gönderi yayınlayın

Başarılı bir Instagram Influencerı olmanın anahtarı, içeriği tutarlı bir şekilde yayınlamaktır. Bunun önemli olmasının birkaç nedeni vardır.

İlk olarak: takipçilerinizin hepsi aynı anda çevrimiçi değil. Gün boyunca içerik yayınlamak, günün farklı saatlerinde takipçilere ulaşmanızı sağlar.

İkincisi: Instagram algoritması, gönderilerinizin görünürlüğüne karar verirken bir dizi farklı faktörü dikkate alır. Bu içeriğinizin ne kadar yeni olduğu , gönderinizin ona bakan ilk birkaç kişi tarafından ne kadar iyi etkileşimde bulunduğu ve geçmiş etkileşimleri harmanlayarak gönderilerinize yönelik öne çıkarma ilkesi uygulamaktadır.

Adımları takip edin

Bu noktada, bir influencer olmaya başlamak için tüm aşamaları yapmış bulunmaktasınız yani hazırsınız. Seni durduran tek şey takipçi eksikliği, bunu aşmak içinse hedeflenen takipçi kitlesini önceden niş olarak bulmuş olmalısınız.

  1. Nişlerinizdeki diğer kullanıcıları takip edin. Instagram hesabınız için çok küçük bir niş seçtiyseniz, daha geniş niş veya daha dar nişlerdeki hesapları takip ederek başlayın. Örneğin, saç şekillendirme hakkında içerik yayınlarsanız, sadece diğer saç şekillendirme Influencerları takip edemezsiniz, aynı zamanda güzellik vloggerları ve makyaj hakkında konuşan insanlar, cilt bakımı, vb. kişileri de takip etmeniz gerekmektedir.
  2. Ayrıca, nişinizle ilgili tüm hashtagleri inceleyin.
  3. Influencerların İçerikleriyle etkileşim kurun, başka Influencerların yorumlarında yararlı gözlemler ve ipuçları bularak bu eksiklikleri kendinizde tamamlayın. Bunu yapmanın ideal yolu, kendi yaptıklarınızı, Instagram hesabınızın neyle ilgili olduğunu bir cümle ile önceden birkaç içerik oluşturarak ana sayfanızda paylaşın.

Instagram üzerinden Influencer olduktan sonra nasıl para kazanılır?

Marka elçileri olarak

Marka elçisi olmak, Influencerların para kazanmasının başka bir yoludur. Bir markayla olan ilişkilerinden kaynaklanmaktadır ve bu markaların göndermiş olduğu ürünleri tanıtmaya dayanmaktadır. Bir marka elçiliği sponsorlu gönderilere benzer, ancak birkaç farklılığa sahiptir.

İlk olarak sponsorlu gönderiler tek seferlik olabilir, marka elçiliği genellikle daha uzun vadeli ilişkilerdir. Örneğin, bir influencer bir markayla 6-12 aylık Influencer anlaşması imzalayabilir.

Diğer bir fark ise, bir influencer bir marka elçisi olduğunda, sadece sosyal medya kanallarında marka hakkında paylaşım yapmıyorlar. Ayrıca genellikle markanın sosyal medya kanallarında veya web sitesinde ürün için bir model veya bunun yorumcusu olarak açıkça kendilerini göstermekteler.

Ürün satışına ortak olup para kazanmak (Influencer'ların para kazanmasının bir başka popüler yolu)

Bağlı kuruluş pazarlaması, Influencerların bir ürüne bağlantı paylaşması ve ardından herhangi bir takipçi bu bağlantıdan bir ürün satın alırsa satışın bir yüzdesini kendisine komisyon olarak almasına dayanmaktadır. Influencerların para kazanmasının en iyi yollarından birisi haline gelmiştir son birkaç senedir.

Örneğin, bir moda Influencerı günlük sosyal medya paylaşımlarında giydikleri kıyafetlerin bağlantılarını paylaşması muhtemeldir. Takipçileri ürünleri satın alır ve ardından kendilerine bir gelir kaynağı oluştururlar.