Facebook Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?

Facebook’u artık yeni bir platform olarak düşünmeyebilirsiniz. Ama popülaritesini inkar edemezsin. Her gün sosyal ağı aktif olarak kullanan 1.37 milyar aylık 2 milyardan fazla aktif Facebook kullanıcısı var.

Bu durum sürpriz değil, bu nedenle birçok insanın ve işletmenin Facebook"tan para kazanmaya çalışması oldukça normaldir. Böylesine geniş bir potansiyel kitleyle yönlendirebileceğiniz binlerce para kazanma yolu mevcuttur.

Facebook’ta para kazanmak diğer platformlara kıyasla daha zor olabilir çünkü Facebook'un büyüklüğü nedeniyle rekabet oldukça fazladır. Bu kalabalığın arasından sıyrılmak sizi zorlayabilir. Facebook, kullanıcılarına sadece takipte olduğu sayfaların içeriklerini göstermektedir, algoritması tam anlamıyla bu duruma yönelik içerikleri kullanıcıların karşısına getirmektedir.

1.İçerik

Algoritma, kişinin arkadaşları tarafından paylaşılan tüm son durumları ve takip ettikleri sayfaları inceler.

2.Sinyaller

Kullanıcının geçmişte etkileşimde bulunduğu içerikleri dikkate alır. Bunlar arasında, gönderiyi kim yaptı, içeriğe harcanan ortalama süre,etiketleme ve yorumlar, gönderi ne kadar bilgilendirici, ve diğer birçok sinyal gönderinin popüleritesini belirlemektedir.

3.Tahminler

Facebook algoritması, kullanıcının belirli bir hikayeye nasıl tepki vereceğini tahmin etmeye çalışır - paylaşacaklar mı?, yorum yapacak mı?, okuyacak mı onu, veya görmezden mi gelecek?

4.Puan

Algoritma,sinyallere ve tahminlerine göre her gönderi için bir Alaka Puanı oluşturur.

Sadece sıradan birisi misiniz?

Facebook öncelikle bir sosyal ağdır; insanların takılabileceği çevrimiçi bir yerdir, sosyalleşebildiği ve ortak ilgi alanlarını paylaşabildiği bir platformdur. Bu, birinin kişisel hesabındaki gönderilere bir sayfadaki gönderilerden daha yüksek ağırlık vermesinin nedenlerinden biridir.

İşletmeler her zaman bunu akılda tutmak zorundadır. İnsanların kullandıkları cümleler veya markaya dair birçok olumlu ifade kolayca Facebook’ta yayılmaktadır ve bu şirket açısından marka oluşturmak anlamında her zaman daha kolay olacaktır.

Bir kişinin yalnızca az sayıda Facebook arkadaşı varsa, bu kelimeyi çok büyük kitlelere yayamaz - içeriği birden çok kişinin göreceği şekilde paylaşamazlarsa, insanlar buna ilgi duymaz ve paylaşılan şey sadece kişisel hesabında bir gönderi olarak kalır, fakat birden çok paylaşılırsa viral haline kolayca gelmektedir.

Öte yandan, bir kişi önemli sayıda destekçiyi çekebilir ve daha sonra düzenli olarak onlarla etkileşime girebilirse, yayınlarının birçok insanın desteklenmesiyle algoritma onu etkileşim sağlaması amacıyla bulacaktır.

Bu nedenle, insanların söyleyeceklerinizi duymasını sağlamanın en iyi yolu, desteklenen kitlenin sizi bir etkileyici olarak görmesi ve bu ölçüde sürekliliği korumasıdır. O noktaya ulaştığınızda, Facebook’ta para kazanmak çok kolay.

Zaman zaman ticari hesaplar göz ardı edilmektedir, bu yanılgıya düşülmemelidir. Ticari hesaplar tamamen göz ardı edilmemelidir. İşletmeler hesaplarını iyi işletiyorsa ve düzenli olarak kaliteli içerik paylaşıyorsa, Facebook çabalarını farkedecek ve Alaka Puanlarını artıracaktır.

Ve sonra, elbette, gönderilerin erişimine ekstra bir algoritma desteği sağlayacaktır.

Hedef Kitlenizi Bulmak

Influencerların Facebook'ta başarılı olmasının bütün nedeni, zaten bir takipçi oluşturma sürecinden geçmiş olmalarıdır.

Bir dizi mükemmel gönderi paylaşarak Facebook’taki uzmanlığınızı geliştirmeniz gerekir - ilginç bağlantılar, Görüntüler, ve güncellemeler gibi birden çok multimedya öğesini paylaşabilirsiniz. Bir birey olarak gerçekten başarılı olmak için, uzman olarak tanınabileceğiniz bir ilgi alanı oluşturmalısınız..

İşletmeler, kendileri adına belirli bir ürünü pazarlamak için Influencerları kullanmayı seçebilir, muhtemelen kendileri de bir tür Facebook varlığı oluşturmak isteyeceklerdir. Zamanla, Influencer kitlesi belirli markayı nişlerinde uzman olarak tanımalarına yardımcı olacaktır ve hedef kitlenin tam anlamıyla oluşması sağlanacaktır.

Facebook sayfanızın birincil amacı, insanların sizi tanıyabileceği bir yer sağlamaktır. İçeriğinizi beğenirlerse, size saygı duymaya başlayacaklardır. Zamanla da bu sana güvenecekleri anlamına gelir. Ve nihayetinde, sizden bir şey satın almak için para harcamaktan mutlu olacaklar.

Facebook Sayfanızdan Satış

Birçok işletme bunun zor olabileceğini düşünmektedir, sayfanızda paylaştığınız gönderilerin takipçilerinizin ana sayfasında görünmesi için yeterince yüksek bir Alaka Puanı oluşturmak kolay değildir.

Bu nedenle, Facebook üzerinde oluşturduğunuz sayfanızı kullanarak Facebook’ta para kazanmak için, insanların düzenli olarak değer verdiği içerik oluşturmanız ve paylaşmanız gerekir.

Kim Garst'ın dediği gibi, Facebook Satış Formülü şu şekildedir: “Faydalı Olun+Otantik Olun+Ara sıra gerçekleşen Satışlar = Büyük Facebook Satışları”.

Influencer pazarlamayla uğraşıyorsanız, Influencerların kendi grupları bu konuda size yardımcı olabilir. Yararlı ve otantik içerik sağlayabilirler, ve destekçilerini sayfanıza yönlendirebilirler.

Satış gönderilerinizin erişimini artırmak için bazı Facebook reklamları oluşturmayı düşünebilirsiniz. Ancak unutmayın, organik bir kitle oluşturmak için gönderilerinizin büyük kısmı satış odaklı olamaz. Genel itibariyle potansiyel kitleniz için değerli ve/veya eğlenceli gönderiler paylaşmanız gerekmektedir.

Facebook hesabınızın daha çok kişilere ulaşmasını istiyorsanız Facebook paketlerimize göz atabilirsiniz.

Facebook Reklamcılığı ile çoğu Facebook kullanıcısının Satın Alma Döngüsünde nerede olduğunu hatırlamak önemlidir. Platformu hiçbir şey satın almak amacıyla kullanmıyorlar.

Potansiyel alıcıların satın alma işlemi yapmalarına yardımcı olacak terimleri Google’da gibi arattıkları bir platform değildir. İnsanlar arkadaşlarıyla sohbet etmek için Facebook’a geliyor, tanıdıklarının ne yaptığını anlamak, komik kedi videoları izlemek gibi çeşitlendirilebilir.

Bu nedenle bir satış hunisi oluşturmak sizin sorumluluğunuzdadır. Bunu yapmak için mümkün olduğunca geniş bir kitleye ulaşmak istersiniz - bu nedenle çeşitli içerikler paylaşmalısınız.

Kaliteli blog gönderilerine bağlantı kuracak şekilde ilgi çekici yazılar paylaşın, videolar, komik anekdotlar, tartışmalı ifadeler, infografikler, insanları sana çekeceğini düşündüğün her şeyi tam anlamıyla yapmalısınız.

Sosyal Medya Yöneticisi Olun

Sosyal medya her zaman ilk etapta satış ve iletişim anlamında ilk sıradadır ve zaten bağımlıysanız, bu medyaya yönelik profesyonel çalışmalarınız varsa şirketler uzmanlığınız için sizi işe alabilir.

Sendible'a göre, ortalama sosyal medya yöneticisi maaşı yılda 112.000 TL. Yine de, birçok şirketin tam zamanlı işe alım yapmasına ihtiyacı yoktur veya istemez.

Hizmetlerinizi Freelancer olarak sunabilir misiniz?

İlk etapta başlarken, halihazırda müşterisi olduğunuz bazı şirketlere bir göz atın. Facebook hesapları nasıl? Bunu nasıl geliştirirsin? gibi sorular sorarak hedeflerinizi belirleyin.

Loom gibi bir araçla bir ekran videosu çekerek kaydedin veya Canva"da yeni sosyal grafikler hazırlayın ve kitlenize uygun olup olmadığını bulup en son kararınızı verin. (İpucu: LinkedIn'deki şirketin pazarlama departmanındaki kişileri arayın.)

Facebook hesabınızın daha çok kişilere ulaşmasını istiyorsanız Facebook paketlerimize göz atabilirsiniz.

Facebook Messenger Chat Robotları oluşturun

Facebook Messenger"ı bir pazarlama kanalı olarak kullanan kişiler kurallar ve düzenlemeler sürekli değiştiğinden dolayı, chat robotlarına olan talep her geçen gün artmaya devam ediyor.

Bunu e-posta listenize bir alternatif olarak düşünün, ve bunları ManyChat veya Chatfuel gibi hizmetler aracılığıyla belirli listeler yapıp tam anlamıyla her zaman ulaşabileceğiniz bir kitle oluşturursanız, bunu diğer işletmelere bir hizmet olarak sunabilirsiniz.

Bunlar genellikle her sosyal medya danışmanına bir tecrübedir veya bir sonuç ,öneri oluşturmak için yapay zeka veya müşteri girdilerini kullanabilirsiniz. Örneğin, Müşterilerin birkaç soruyu nasıl yanıtladığına bağlı olarak önerilerde bulunacak bir anket botu oluşturmak için freelancer çalışan yazılımcı tutabilirsiniz.

Şimdi bu kitlenizin tam anlamıyla oluştuğunu varsayarak Messenger listenizde onlara mesajlar gönderin ve bu mesajı açma oranını inceleyin.

Ürün veya Hizmetinizi Tanıtın

Özellikle tanıtmak istediğiniz bir şey varsa ve bunun kitleniz tarafından son derece talep göreceğini düşünüyorsanız ne duruyorsunuz? Paylaşın!

Facebook arkadaşlarınız ve bağlantılarınız, ne yaptığınızı en azından orta derecede önemseyen kişilerdir, bu yüzden onlara “Elimde şu şekilde bir ürün var gerçekten harika” şeklinde yazılar yazabilirsiniz, onlar da diğer arkadaşlarına ileterek bir zincir oluşturursunuz.

Facebook’ta bu tür satış konuşması yapmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu:

  • Gönderinizi “herkese açık” yapın. Bunu gönderi gizlilik ayarlarından yapabilirsiniz ve bu, insanların bunu kitleleriyle paylaşmasına olanak tanır.
  • Belirtilen ürüne yönelik bağlantı paylaşmayın. Bunun yerine, bağlantınızı yoruma yazın. Bu, gönderinizin görünmesini iyileştirecektir facebook algoritması açısından.
  • Bu stratejiyi bir hizmetinizi satmak için de kullanabilirsiniz. Buradaki en değerli numara, kime hizmet ettiğiniz konusunda çok spesifik olmaktır. Böylece kullanmış olduğunuz platform sizi uygun olabilecek diğer potansiyel müşterilere yönlendirebilir.