Gönderilerinizle etkileşimi nasıl arttırırsınız?

Facebook için Etkileşimli Gönderileri Kullanarak Paylaşmış olduğunuz içeriğin etkileşimini arttırma

Facebook platformuna erişim ve etkileşim son birkaç yılda düşerken, platformun sizin hedefleriniz için çalışmasını sağlamak çok daha zor hale geldi. Algoritmayı bilmek ve bu bilgiyi kendi yararınıza kullanmak daha da önemli hale gelmiş durumda. Ve görünürlüğünü belirlemek için önemli bir faktör olarak post popülerliğine öncelik veren Facebook algoritması ile, kitlenizin gönderilerinize katılımını arttıracak yüksek kaliteli içerik oluşturmaya odaklanmanız gerekir.

1: Soru Sor

Sorular, insanların gönderilerinizle etkileşime girmesini sağlamanın harika bir yoludur. Onlardan belirli bir konuyla ilgili kişisel deneyimlerini ve hikayelerini paylaşmalarını isteyebilirsiniz. Bunun dışında onlara mevcut düşünceleri hakkında basit bir soru sorabilirsiniz:ilgi alanları, tercihleri ve görüşleri.

2: Geribildirim isteyin

İster en son ürününüz ister hizmetinizin kalitesiyle ilgili olsun, müşterilerinizden gelen geri bildirimler, mevcut teklifinizi iyileştirmenin veya değer katmanın yollarını aramanıza yardımcı olabilir. Ek olarak, müşteriler markanızla ilgili neyi sevdikleri veya beğenmedikleri hakkındaki geri bildirimlerini paylaşmaya istekli olabilir ve etkileşimi artırmanıza yardımcı olabilir. Müşteri geri bildirimlerini toplamak için Facebook'u bir tercih haline getirmek kişisel hedefleriniz için de en iyisidir.

Bir gönderiyi paylaşabilir ve insanlardan ürününüzü veya hizmetinizi kullanarak görüşleri ve deneyimleri hakkında yorum yapmalarını isteyebilirsiniz. Bu ürün özellikleri ile ilgili olabilir, hizmet kalitesi, müşteri destek verimliliği, personel tepkisi vb. Hatta doğrudan sizden bekledikleri herhangi bir ek çözüm varsa bunun hakkında onlara sorular sorabilirsiniz.

3: Değerli Blog Yazılarına Bağlantılar ekleyin

Facebook uzun biçimli metin içeriğini desteklemektedir fakat(63.206 karaktere kadar), hedef kitlenizle etkileşim kurmakta uzun biçimli metin içeriklerini kullanmak doğru bir yol mudur? büyük metin bloklarını paylaşmak için tercih edilesi bir platform değildir. Aslında, 40-80 karakterli Facebook gönderileri genel olarak en iyi performansı sağlamanıza yardımcı olabilecek bir diğer yoldur. Bu nedenle, hedef kitlenizin değerli bulacağı metin tabanlı içeriği paylaşmak istiyorsanız onların dikkatini çekebilecek şeyleri yazmaya odaklanmalısınız.

Bunun için iyi bir çözüm sunulabilir o da , blog gönderilerinize çeşitli websitelerinin bağlantılarını paylaşmaktır. Kitlenizin takdir edeceğinden emin olduğunuz son derece bilgilendirici ve değerli blog gönderilerini paylaşma fırsatını değerlendirin.

Anında gelen mesajı karşıla

Facebook'ta (veya konuyla ilgili başka bir sosyal platformda) etkileşimi artıracaksanız zamanlama önemlidir. Bu nedenle, gönderi zamanlamanız gönderi paylaşımında çok önemli olsa da, içeriğin kendisi de paylaşılan zamanla tam anlamıyla alakalı olmalıdır - ister herkesin bahsettiği güncel bir olay ister kitlenizin önemsediği ulusal/küresel bir olay olsun.

Bu türden gerçekleşecek olay ideal olarak markanız veya sektörünüzle alakalı olmalı veya markanızla da uyumlu alakalı bir mesaj oluşturmanın bir yolunu bulmalısınız.

Trend Olan Bir Sohbete Katılın

Şu anda herkesin bahsettiği bir konu var mı? Yoksa sosyal medyayı kasıp kavuran popüler bir zorluk var mı? İnsanlar trend olan konuşmalara katılmayı sever, Facebook’ta etkileşim kazanmak için bu trendlerden en iyi şekilde yararlanarak paylaşımlarınızı canlandırın.

Sosyal medyada tur atan popüler bir slogandan ilham alarak kendi versiyonunuzu oluşturabilirsiniz. Veya trend olan bir konuyla ilgili bir görüş veya bazı ipuçlarını ve püf noktalarını paylaşabilirsiniz. Sohbeti markanız veya sektörünüzle alakalı hale getirmenin bir yolunu bulduğunuzdan emin olmadan herhangi bir paylaşım gerçekleştirmemelisiniz. Bunlara ek olarak, tartışmalı hale gelebilecek konuşmalardan kaçınmalısınız. Daha fazla etkileşim için Facebook paketlerimize göz atabilirsiniz.

Bir Yarışma veya Hediye üzerine içerikler paylaşın

İnsanların gönderinizle etkileşime girmesini sağlamanın mükemmel bir yolu olarak yarışma veya hediye, çekiliş düzenlemek son derece etkilidir. Beğeni yaparak veya yorum yapma karşılığında çekici bir şey kazanma şansı, birçok kullanıcıyı Facebook içeriğinizle etkileşime girmeye zorlayabilir. Bu, özellikle yarışmanın kurallarını net şekilde koyarsanız etkilidir, böylece insanlar katılmak için gönderiyle etkileşime girecektir ve birçok kişiyi etiketleyecektir.

Örneğin, kuralın içeriği sayfanızı beğenmeyi içerebilir, gönderinizi beğenmek veya yorum bırakmak bu tamamen sizin tercihinizdir. bunlara ek olarak, katılımcıları bonus girişi almak için gönderiyi paylaşmaya da teşvik edebilirsiniz. Bu, gönderi için daha iyi görünürlük sağlayacak ve yeni takipçiler çekmenize yardımcı olacaktır.

Kitlenize Anket

Anketler, kitleniz için etkileşimli bir deneyim oluşturmanın bir başka mükemmel yoludur. Bu durum, siz onları daha iyi anlarken onların düşüncelerini veya fikirlerini paylaşmalarına olanak tanıdığınızı düşüneceklerdir. Hızlı bir şekilde oy kullanma yeteneği, insanların içeriğinizle etkileşimde bulunmasını çok kolaylaştırır, bu da etkileşimi artırma şansınızı artırır.

Anketler, insanların bir dizi sabit yanıt arasından seçim yapmasını isteyerek geri bildirim topladığınız için de mükemmel bir seçenektir. Örneğin, onlara markanızla ilgili en çok neyi sevmediklerini sorabilirsiniz - ürün kalitesi, müşteri hizmetleri, veya fiyat noktası. bunlara ek olarak, biraz esnekliğe sahip olmaları için kendi cevaplarını eklemeleri için yer bırakabilirsiniz.

Anketlerinizi oluşturmak için Facebook'taki yerleşik anket özelliğini kullanabilirsiniz. Ya da yaratıcı olabilecek ve insanların farklı tepkileri ortaya koyabileceği için oylama seçeneklerini de kullanmalarını sağlayabilirsiniz.Daha fazla etkileşim için Facebook paketlerimize göz atabilirsiniz.

Eğlenceli Bingo Tahtasını Paylaşın

Sanal tombala kartları, insanların sosyal medyaya katılmasını sağlamak için son derece etkili yol olmuştur. Bu, her bir yuvada ilişkilendirilebilir durumlar veya deneyimler içeren bir panoyu paylaşmayı ve onu doldurmaya dayalı bir oyundur. İnsanlar daha sonra, bu tahtanın üzerindeki dolu kısımları Facebook Hikayelerinde paylaşarak arkadaşlarının beğenisine sunmaktadır,böylece paylaşarak ve kendileriyle ilişkilendirilebilecek her durumu işaretleyecek ve bu tahtayı arkadaşlarıyla ortak kullanmaya başlayacaktır. Bu durumda markanızın tanıtımını ücretsiz olarak yapmış olacaksınız.

Boşlukları Doldurmalarını İsteyin

Etkileşimleri artırmanın bir başka eğlenceli yolu da kitlenizin sizi izlerken belirli alandaki boşlukları doldurmasını istemeniz onlarla zaman geçirmeniz etkileşimlerinizi oldukça arttıracaktır. bu eylemin içeriği tam anlamıyla şöyledir: Boş bir alan veya satır,sütun da olabilir bu noktalara belirli kelimeleri doldurmaya dayanmaktadır. Onlara net bir bilgi vermek, onları katılmaya ve kendi fikirlerini paylaşmaya teşvik edebilir. bu durumlara ek olarak, doğru bir tahminde bulunma şansı, rekabetçi ruhlarından yararlanmanın harika bir yoludur.

Doğru bir cevabın olduğu yerde bu oyunu daha yapılandırılmış hale getirebilirsiniz. Örneğin, ürününüzün faydalarını veya kullanılan temel bileşenleri tahmin etmelerini isteyin. İsteğe bağlı olarak, onlara doğru cevabın olmadığı yerlerde kendi fikirlerini paylaşma özgürlüğü verebilirsiniz.

Paylaşımlarınız takipçilerinizin en aktif zamanında olmalıdır

Bir gönderi ne kadar çok etkileşim alırsa, Facebook algoritmasının onu erişimle ödüllendirme olasılığı o kadar yüksektir.

Bu biraz geriye dönük tahmin olarak görünebilir, ancak gönderilerinizin etkileşim ve erişim oranında artışa gitmek istiyorsanız zamanlamanın önemi tam anlamıyla o esnada anlaşılmaktadır.

Takipçilerinizin en aktif olduğu zamanlarda paylaşım yaparak, beğeni ve yorum alma olasılığını anında artırırsınız.

Ve evet, sosyal medyada herhangi bir şey yayınlamak için veriye dayalı etkileşim alabileceğiniz zaman dilimleri vardır, bu da gönderi takviminizin nasıl görünmesi gerektiği konusunda size ipucu verebilir.

Buradaki en önemli şey, sadece rastgele yayınlamak ve etkileşim beklemek değil. Facebook Insight kısmından oluşan grafiğin yardımıyla ve geçmiş gönderi etkileşiminizi analiz ederek, mantıklı bir içerik takvimi oluşturarak buna odaklanabilirsiniz.Daha fazla etkileşim için Facebook paketlerimize göz atabilirsiniz.