Telefon Numarasından Gmail Hesabı Bulma

Telefon Numarasından Gmail Hesabı Bulma

Geçmişte kullanılan e-posta adresleri unutulabilir. Bu hesapların kaybolması durumunda tekrar bulunması için kişilerin telefon numarasına ihtiyaç vardır. Telefon numarasından gmail hesabı bulma için mail hesabına numara eklenmiş olması gerekir. Bu sayede işlemler Hotmail ya da Outlook üzerinden gerçekleştirilebilir. Telefon numarasının doğru bir şekilde girilmesi durumunda mail adresine ulaşmak çok daha kolay olur.

Gmail kullanıcı adı kurtarma işlemi gmail kullanıcılarının başına gelebilecek bir durumdur. Çoğunlukla gmail hesabını uzun zamandır kullanmayanların başına gelen bir durumdur. Kullanıcı adının unutulmasının diğer bir nedeni bir yerde uzun süre hesap açılması durumunda sonradan hesap kimliklerinin unutulmasıdır.

Aşağıdaki video ile gmail hesabınızı bulabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=vw9S1I1DAr8&ab_channel=%C4%B0ndirKaydol

Gmail Kullanıcı Adı Nasıl Geri Alınır?

Gmail kullanıcı adı unutulması durumunda telefon numarası kayıtlı ise bu hesabın alınması çok kolaydır. Bu durum basit adımlar ile gerçekleştirilebilir.

  • Gmail hesabı kurtarma işlemi için öncelikle gmail web sitesine gidilmelidir. Buradan eposta adresimi unuttum sekmesi seçilir.
  • Eposta veya telefon numarasının istendiği bir sayfa açılır. Burada kayıt esnasında girdiğiniz telefon numarasını girmeniz gerekir. Sonrasında devam et butonuna basılmalıdır.
  • Hesabın açılmış olduğu isim ve soyisim girilmelidir.
  • Gmail hesabı ile ilişkili olan telefon numarası bulunur. Bu telefon numarası sayesinde kullanıcı adı, e-posta adresi ve şifrenin alınması çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir.
  • Kurtarma telefon numarası kısmına ülke kodu ile Gmail hesabı ile ilişkili olan telefon numarası girilmelidir. Bu numaraya SMS veya otomatik telefon görüşmesi sayesinde bir doğrulama kodu gönderilir.
  • Genelde 6 rakamdan oluşan bu kodu girerek hesabınızı geri alabilirsiniz.

Kurtarıcı E-posta ile Hesabın Öğrenilmesi

Kişiler eğer gmail adresleri ile alakalı telefon numarasını hatırlamıyorsa o zaman ikincil e-posta adresi ile gmail hesabının kurtarılması denenebilir. Bu sayede e-posta adresine bir bağlantı alarak hesabın kurtarılması sağlanabilir.

Hesaba kurtarma e-posta adresi girildiğinde ben robot değilim seçeneğine basılır ve gönder butonuna tıklanır. Gönder butonuna tıklamanın ardından ilişkili e-posta ile kullanıcı adını öğrenmek mümkündür. Kurtarma e-posta adresine gönderilen bilgiler sayesinde hesabınıza rahatlıkla girmeniz mümkün olur. Bu işlemlerin yapılabilmesi için kurtarma adına bir cep telefonu ya da kurtarma e-postası girilmesi önemlidir.