SFS Ne Demek?

SFS Ne Demek?

SFS terimi, pek çok sosyal medya terimi gibi dilimize İngilizce ‘den girmiştir. Shoutout For Shoutout kelimelerinin baş harflerinden oluşan bu kısaltma, “karşılıklı profil paylaşımı” anlamına geliyor.


SFS AÇILIMI SHOUTOUT FOR SHOUTOUT NE DEMEK?

Sosyal medyada fotoğraf paylaşımı ve mesajlaşma platform olan Instagram’da yeni bir akım türedi. Instagram’da SFS yöntemi son zamanların en çok konuşulan ve SFS nedir, nasıl yapılır sorusuyla araştırılan olaylarından biri haline geldi. Instagram’da SFS yapmak, karşılıklı profil paylaşımı yaparak takipçi sayısını arttırmak anlamına geliyor.

SFS NASIL YAPILIR?

Öncelikle SFS yapmak için karşılıklı profil paylaşımına izni olan bir başka kullanıcı bulunmalıdır. Bu iki hesabın benzer içerikleri içermesi, hedef kitle ve takipçi sayısı bakımından ise ayrı frekansta olması gerekir. Aksi halde gelen teklif reddedilebilir. Kabul edilmesi durumunda SFS yapılacak profilin ekran görüntüsü alınır ve SFS yapacak olan hesaba ait hikâyelerde paylaşılır. Sayfayı özendirecek kısa bilgilerle ziyaret edilesi bir profil halinde olduğu belirtilir. İlgi çekici hashtaglerle söz konusu sayfa etiketlenir ve aynı uygulamayı karşı tarafın da yapması gerekir.