İphone Rahatsız Etme Modu Nedir?

İphone Rahatsız Etme Modu Nedir?

Rahatsız etme modu özelliği Aplle telefonlarda birkaç yıldan beri kullanılır. Bu özelliğin aktif bir hale gelmesi ise iki şekilde yapılır. Ayarlar sayfasından rahatsız etme sekmesine gelerek bu özelliği kolayca aktif hale getirmeniz mümkündür. Bu kısımdan elle veya zamanlanmış bölümden sistem uygulamayı anlık olacak şekilde veya zamanlı bir şekilde aktif hale gelmesini sağlar. Başka farklı yöntem ise;

  •  Parmak kaydırma yöntemiyle denetim merkezi sayfasına giderek bu kısımdan yarım ay görseline dokunup rahatsız etme modu özelliğini aktif hale getirmeniz mümkündür.
  • Rahatsız etme modunun aktif hale gelmesiyle birlikte sağ üst köşede ay simgesi belirir.
  • Rahatsız etme modu özelliğini aktif hale getirirken aramalarını sessize alacağınız kişileri de belirleyebilirsiniz.
  • Bu yöntemi uygulayabilmek içinde favoriler, herkes veya farklı gruplar içerisinden seçim yapabilir. Sessiz mod yöntemi yalnızca Iphone kilitli olduğu durumda veya her zaman için de kullanılabilir.

Iphone Rahatsız Etme Modu Nasıl Kapatılır?

Rahatsız etme özelliği acık olduğu zamanlarda durum çubuğunda hilal simgesi görünür. Rahatsız etme yönteminin açılıp kapanması için iki farklı yöntem bulunur. Bunlardan bir tanesi ayarlar bölümünden rahatsız etme sekmesinin seçilerek yapılmasıdır. Diğeri ise denetim merkezi sayfasını açarak hilal simgesine dokunup rahatsız etme Modu özelliğini açmak veya kapamaktır. Bu yöntemler sayesinde işleminizi kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Rahatsız etme özelliği belirli bir zaman aralığı içerisinde aktif hale gelip kullanılabilir.

Iphone Rahatsız Etme Modu Aktif Haldeyken Arama Gelir mi?

Iphone rahatsız etme modu aktif hale geldiği zaman gelen aramaların hepsi otomatik olarak meşgule düşer. Yalnızca bildirim ekranı sekmesinde sizi kimin aradığını görebilirsiniz. Bu uygulama açık haldeyken bile kesinlikle telefonun ekran ışığı yanmaz.

Ay Modu Ne İşe Yarar?

Rahatsız etme modu özelliği telefonunuz kilitli haldeyken aldığınız aramaların, uyarıların ve de bildirimlerin sessiz olmasını sağlayan bir yöntem olarak kullanılır. Aynı zamanda rahatsız etme Modu özelliğini zamanlamanız ve belirli başlı kişilerden gelen aramalara izin vermeniz de oldukça mümkündür. Size ulaşmasını istediğiniz numaraları belirleyip aktif hale getirebilirsiniz.