İnstagramdan Nasıl Satış yapılır?

Instagram, Haziran ayında aylık bir milyar kullanıcıya ulaştı (dünya nüfusunun neredeyse sekizdebiri). Hızlı yükselmekte olan popüler bir platform, büyüme göstergeleri diğer sosyal medya platformlarını adeta yerlebir etmek üzere. Maalesef reklamverenler için, işletmelerin şu anda ürünlerini ve hizmetlerini Instagram'da satış adına tanıtmak için harcadıkları para miktarı hakkında da aynı şey söylenebilir. Reklam harcamaları bu yılın 2.çeyreğinde yıllık bazda yüzde 177 artış gösterdi.

İzlenimler % 209 arttı ve BGBM'ler (bin gösterim başına ortalama maliyet) %10 düştü. Reklamverenler instagram üzerinde her zamankinden daha fazla para harcıyor ve bunu yapmakta her geçen gün daha da ustalaşmaktalar fakat tabii ki bu esnada da harcamalarını oldukça katlamış durumdalar.

Belirtilmek istenen durumlardan birisi de, her ay yaklaşık iki milyon reklamveren Instagram kullanıyor - bu hala bir milyarın çok küçük bir yüzdesi. Ve Instagram'ın kullanıcı tabanının tamamı yeni ürün ve hizmetler için pazarda olmasa da, belirli ürün veya hizmetinizi sunmayı bırakın, güzel bulduğunuz herhangi bir şeyi satmak için bu platformdan yararlanmak için hala bol miktarda fırsat var.

  1. Adım: Bir işletme profiline dönüştürme

Genel anlamda bu aşamada yeni bir şey yok, ancak konuşulan çok sayıda küçük işletme sahibi, bu basit adımı tamamlamadan Instagram"da satış yapmaya başlamak istiyor. Standart Instagram profilinizi bir işletme profiline dönüştürmek, bir dizi vazgeçilmez satış ve raporlama seçeneğine erişmenizi sağlar. Bu adımlara başlamadan önce, işte nasıl geçiş yapacağınızı size gösterelim:

a.Hesabınıza giriş yapın ve kontrol panelinizin sağ üst köşesindeki çizburger görünümlü düğmeye dokunun.

b.Sağ alttaki Ayarlar'a dokunun.

c.“ Profesyonel Profile Geçiş” butonuna basarak bir dizi kişisel ayardan sonra sayfanız dönüştürülmüş şekilde karşınıza çıkacaktır.

Eğer memnun olmadınız ve karmaşık geldiyse, geri dönmek isterseniz, aynı noktaya geri dönün ve “Kişisel Hesaba Geri Dön” seçeneğine dokunun.

Bu aşamada Geçişi yaptıktan sonra kullanılabilen özelliklerin bazı önemli noktaları:

Instagram kitle içgörüleri

Instagram’da herkesin dediği gibi profesyonel araçların kullanımı kolay değildir. Facebook üzerinde, bir takipçinin kişisel ve demografik bilgilerini aramak ve bu verileri toplu olarak derlemek istersek tek başımıza bunu yapmak oldukça zordur. Instagram Insights sizin için zor işin üstesinden kolayca gelmektedir.

Burada size sunulan bilgiler genel anlamda kitlenizin nelerden hoşlandığı ve nelere dair yorumlar yapabileceğinizi göstermektedir. Bir işletme profiline geçtiğinizde, hepsine akıllı telefonunuzdaki uygulama aracılığıyla kolayca erişebilirsiniz.

Panel içerisinde profil ziyaretleri, web sitesi tıklamaları, erişim ve gösterimler gibi metrikleri bulabilirsiniz. İçerik sekmesinde, her gönderinin veya hikayenin performansına daha ayrıntılı bir şekilde bakabilirsiniz, her birinin profil ziyaretleri ve etkileşimleri de bu duruma dahil.

Kitle sekmesinde, takipçilerinizin konumlarını, yaşlarını ve cinsiyetlerini, en aktif oldukları gün ve saatlerin yanı sıra ne tür içerikler oluşturabileceğinizi kestirebilirsiniz.

Hikaye bağlantıları

Bilebileceğiniz üzere, Instagram, kullanıcıların paylaşılan içerikler içinde bağlantı linki eklemesine izin vermiyor. Ayrıca, belirli bir biyografi içinde yalnızca bir web sitesi bağlantısına izin verdiğini de unutmamak gerekiyor. Instagram hikayelerinize bağlantılar ekleyebildiğinizi biliyor muydunuz? kitlenizi web sitenizdeki çeşitli ürünlere ve açılış sayfalarına yönlendirme fırsatı verir. Hikayeler takip edilen kişilerçe her gün akışlarını yenilediklerinde görünür ve sürekli bir güç haline getirerek kendi işbirliklerinize kitlenizi kullanma fırsatı verirsiniz, bu yüzden bu büyük bir artıdır.

Facebook Reklam Yöneticisi

Artık Facebook işletme sayfanıza bağlanabilir ve İşletme Yöneticisi/Reklam Yöneticisi aracılığıyla Instagram gibi platformlarda da reklam yayınlamaya başlayabilirsiniz!

Adım 2: Organik olarak içeriklerinizi hashtag araştırmasıyla canlandırın

Bir işletmenin Instagram hesabını sosyal medya danışmanı devraldığında olan şeylerden birisi: işletme sahipleri daha fazla insana ulaşmak için tam anlamıyla ne yapacağını bilemez ve nasıl yapılacağı hakkında hiçbir fikirleri yoktur. Ciddi bir işletme sahibiyseniz, bir hashtage bakabilir ve şöyle düşünebilirsiniz, ”Bu anlamsız bir şey”. Ama gerçek şu ki,hashtagler organik Instagram kampanyalarınızla bir etki yaratmanın en etkili yoludur. Bir işletme profiline geçmek, gönderi bazında, hashtag aracılığıyla kaç gösterim geldiğini ve ulaştığınız hesaplardan kaçının gönderinizi gördüklerinde sizi takip edip etmediğini görme olanağı sağlar. Hashtaglerler üzerinde akıllıca teknikler oluşturduğunuzda takip eden kitle sayısı da artacaktır, satışlarınızdaki oranda bu sayılar gibi fırlayacaktır.İçeriklerinizi öne çıkarmak istiyorsanız Instagram paketlerimize göz atabilirsiniz.

“ Hashtag araştırması” söylerken bir o kadar yorucu ve bir o kadar da heyecan verici bir kelime öbeği değil mi?, kesinlikle net olan şey ise yapılan çalışmanın mağazanıza veya hesabınıza müşteri getirmesidir. Ve kesinlikle pratikte de etkilidir. Gerçek süreç oldukça basittir.

Keşfetmek için “Keşfet” butonuna tıklayın ve gidin > Arama >Nişinizle ilgili terimleri yazın ve arayın. Daha sonra bu hashtagi kaç gönderinin kullandığını göreceksiniz. Bu esnada da siz bu hashtag ile bir gönderi paylaşırsanız kendi gönderinizi de **Keşfet sırasına eklemiş olursunuz .

3. Adım: Reklam yayınlamaya başlayın

Sosyal medya danışmanlarının duyduğu başka bir şey:” Çok az bir bütçem var ve bundan en iyi şekilde yararlanmak istiyorum”. Birçok işletme sahibi, küçük bir bütçeye sahip olmanın onları Instagram reklamları yayınlamaktan alıkoyduğunu düşünmektedir ve bu gerçek olmayan durum yüzünden binlerce potansiyel müşteriyi kaçırmaktalar.

Eğer Reklamlarınızı Etkili bir şekilde yürütürseniz, Düşük bütçeli Instagram Reklamlarınız yayındayken ücretli şekilde sayfanızı tanıtan diğer sayfalara para vermekten kendinizi tam anlamıyla uzak tutacaksınız çünkü organik içerikler oluşturup hesabınızın popüleritesini arttırırken bu esnada da reklamlarla daha fazlasını alacaksınız.

Ne düşündüğünü biliyorum. “Birine bunu benim için yapması için para ödüyorsam organik reklam kampanyaları aynı zamanda ücretli değil mi? “ Evet. Ancak Instagram reklamları yatırım getiri potansiyelini temsil ediyor, bu yüzden doğru yaparsan, paranı bol ilgiyle geri alacaksın.

Paranızın karşılığını gerçekten en iyi şekilde elde etmek için, Instagram uygulamasında “Tanıt" butonuna dokunmaktan kendinizi alıkoyamayacaksınız, direnmek isteyeceksiniz. Sadece birkaç defa uygulandığında görülen sonuçlar sebebiyle “Neden daha önce yapmadım” demekten kendinizi alıkoyamayacaksınız.

İlgi alanınız ve demografik hedeflemeniz sizin isteklerinize yönelik şekillecektir, paylaşmış olduğunuz içeriklere ilgi duyan kişilerin karşısına gelecektir yayınlanan her bir reklam. Yayınlanan her bir reklam sizin isteğinize bağlı olarak bir eylemi gerçekleştirebilir, bu imkanı size sunmaktadır.

Ortaklık üzerinden para kazanın

Kuruluşlara bağlı olarak tanıtılacak olan ürünlerin pazarlanmasıyla elde edeceğiniz komisyonla son derece yüksek bir gelir akışı oluşturabilirsiniz, Instagram'ınıza bağlı ortaklık bağlantıları ekleyebilmeniz ve oluşturduğunuz satışlardan komisyon alabilmeniz için çeşitli platformların “Affilate” adını verdikleri ortaklıklara katılmanız gerekmektedir.

Doğru yapıldığında, Bu bağlantılar oldukça büyük gelir getirebilir.

Bunu yapmak için, X markası gibi bağlı Ortaklık ağlarına katılmaya bakın,Eğer yurtdışındaysanız clickbank gibi platformlarda size yardımcı olacaktır. Bireysel olarak bağlı olduğunuz ortaklık programlarına doğrudan bir şirketin web sitesinden veya arama yaparak da katılabilirsiniz: “ŞİRKET+ortaklık programı.”

Instagram, Kendi kitlenizden oluşan kişiler sayesinde talepkar kullanıcı tabanına sahip olduğundan, bağlı ortaklık bağlantılarınızı tanıtmak için mükemmel bir yerdir.

Kaç takipçiniz olursa olsun, Instagram biyografinize tıklanabilir bir bağlantı ekleyebilirsiniz.