Instagramda Trend Hashtagleri bulmak

Hashtag'ler 2017'den beri bizimle birlikte. İlk hayatımıza girdiğinde IRC sohbetlerinde tartışmaları gruplandırmaya yarıyordu, günümüzde oldukça çok yol kat ettiler, günümüzde sosyal medyada tarihsel olayları anmak için devrim yaratmak, ve sosyal konular hakkında farkındalık yaratmak için kullanabilmektedir.

Instagram'da alakalı içerik bulmak çok daha kolay, değil mi? Dünyanın her yerindeki Pazarlamacılar ve İnfluencerlar Instagram'ı hashtag olmadan hayal edemeyeceğinden oldukça eminiz. Ancak beklenen potansiyellerini gerçekleştirmek için popüler Instagram hashtag'lerini kullanmamız hedefimize giden yolda bizlere oldukça yardımcı olmaktadır. Peki, Instagram'da trend olan hashtag'leri nasıl bulabilirim?

İnstagramda Trend Hashtag bulabilmek için neye ihtiyacınız olacak?

Elbette, Instagram uygulaması. Bu başlangıç için yeterlidir. Ancak hashtag stratejinizi bir sonraki seviyeye taşımak için harici araçlara ihtiyacınız olacak.

Başlamadan önce, hashtag"in nasıl göründüğünü görelim:

 

Instagram hashtag algoritması nasıl çalışır?

Instagram’da, hashtagler “varolmak ya da varolmamak” meselesidir - içeriğinizi keşfedilebilir hale getirir, gönderilerinizin sosyal medya erişimini artırırlar. İçeriği kategorize eder ve içeriğinizi daha geniş bir kitleye görünür kılarlar.

Bu nedenle, hashtag'ler Instagram profilinizi büyütmenin en iyi yollarından biridir.

Sunduğunuz içerik Hashtagler aracılığıyla tıklanabilir. Instagram gönderilerindeki bir hashtage tıklayan veya aramaya yazan kullanıcılar, söz konusu hashtag ile etiketlenmiş içeriği gösteren bir sayfa göreceklerdir. İşte Hastaglerin gücü.

Hashtagleri gönderilerde kullanabiliriz, Hikayeler, gönderiler,reelsler ve dahasında. İçeriğinizi uygun hashtag ile etiketlerseniz, hashtag sayfasında görünecektir. İnsanlar hashtagleri takip edebildiğinden, yeni bir kitleye ulaşmak için harika bir yoldur.

Birçok marka, takipçilerle etkileşim kurmak ve geniş bir çevrimiçi topluluk oluşturmak için kendi hashtaglerini oluşturmaktadır.

 

Instagram'da trend olan hashtagleri nasıl bulabilirim?

Muhtemelen aklınıza gelen ilk düşünce, bir Instagram’ın mobil uygulamasında trend olan hashtagleri aramaktır. Bu iyi bir yoldur. Instagram bize neyin trend olduğunu keşfetmenin birkaç yolunu sunuyor. Ama tek yol bu değil. Ayrıca size kullanmaya değer bazı ilginç araçlar ve uygulamalar göstereceğim.

1. Instagram'ın Keşfet Sayfasını Kontrol Edin

Keşfet Sayfası bir algoritma tarafından yönlendirilir. Tepkileriniz tarafından oluşturulan gönderi ve içeriklerden oluşan bir koleksiyondur., takipçiler, ve takip ettiğiniz hesaplar. İlgi alanlarınızla ilgili içeriği burada görebilirsiniz, bu her kişiye göre farklılık göstermektedir

Hashtagleri aramak için harika bir yerdir, ancak bunu manuel olarak yapmanız gerekecek. Gönderileri tıklayın ve açıklamalarını kontrol edin. Bu yüzden oldukça zaman alıcı bir seçenektir.

2.Hashtag otomatik tamamlama özelliğini kontrol edin

Instagram'ın kendi içerisinde bir arama motoru vardır. Hesapları, sesleri, yerleri ve tabii ki etiketleri aramak için kullanabiliriz. Herkes ilgi alanlarıyla ilgili hashtagleri aramak için kullanabilir.

Herhangi bir şeyi yazarken, arama motoru da benzer etiketleri ve kelimeleri size gösterir. Ayrıca, bu etiketleri ve ardından takip ettiğiniz hesapları gösterir.

Önemli bir not, bu özelliğin en dikkat çekici yanı milyonlarca gönderi içeren ,oldukça popüler hashtagleri bizlere önermesidir. Eh, böyle popüler bir etiket kullanmak iyi fikir değildir. İçeriğinizin büyük bir video kalabalığı içinde kaybolma şansı çok yüksek.

3.Sosyal platformların harici hastag araclarını kullanın

Harici şekilde instagramdaki hashtagleri kolaylıkla sizlere gösterebilecek olan alternatif birçok websitesi mevcuttur. işletmenize adanmış popüler Instagram hashtag'lerini keşfetmenin en etkili yollarından biridir.

Böyle bir sosyal medya aracı nasıl çalışır?

Genel olarak, sosyal platformları dinleme araçları olarak tanımlanmaktadır, web'in her yerinde popüler olan, önceden tanımlanmış anahtar kelimeleri gerçek zamanlı olarak size iletir.

Kelimenin tam anlamıyla herhangi bir anahtar kelimeyi izleyebilirsiniz. İzleyebileceğinize dair birkaç örnek aşağıda verilmiştir:

Şirket markanızın, ürününüzün veya hizmetinizin adı

Markalı hashtagleriniz

Kampanyaya özel hashtaginiz

CEO'nuzun adı veya diğer önde gelen ekip üyesi

İş nişinizle ilgili anahtar kelimeler

Gelecekte trend olabilecek anahtar kelimeler

Bu verilere dayanarak, işletmenizle ilgili en popüler hashtagleri bulur ve sizin için hazır hale getirir.

4.İlgili hashtagleri takip edin

Elbette Instagram kullanıcılarını takip edebilirsiniz, ancak hashtagleri de izleyebileceğinizi biliyor muydunuz?

Evet, “Takip Et” i tıklayabilirsiniz ve bir hashtag ile işaretlenmiş en iyi gönderiler ana sayfanıza düşerek size görünecektir. Bu gönderiler muhtemelen benzer hashtagler içerecektir. Bu nedenle popüler ve ilgili hashtagleri keşfetmenin harika bir yoludur.

Ayrıca, harika bir içerik ilham kaynağıdır, tek yapmanız gereken yayınların açıklamasını okumak ve içeriğinize uygun hashtag kullanıp kullanmadıklarını kontrol etmektir. Yine bu, çok fazla dikkatinizi gerektiren zaman alıcı bir çözümdür.

5.İlgili Influencerları takip edin Influencerlar Instagram’da trendler yaratır

Bu bir gerçek. Öyleyse neden hangi hashtagleri kullandıklarını kontrol etmiyorsunuz? Adımlarını takip etmekte yanlış bir şey yok. Instagram Hikayeleri içerisinde ayrıca hashtag içerebilir. Yani onu da takip etmeyi unutmamalısınız. Bu Influencerlar, kitlelerinin ne tür bir içerik tüketmek istediğini hissetmelidir. Bu yüzden doğru olanları seçmek çok önemlidir.

6 Hashtag listeleri olan web sitelerini keşfedin

Birçok web kaynağı Instagram’da trend olan hashtagleri herkese açık şekilde paylaşmaktadır. Bu tür listelerin milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan oldukça popüler etiketler içerdiğini unutmayın. Daha önce de belirttiğim gibi, bunları Instagram gönderilerinize eklemek her zaman iyi bir fikir değildir. Ayrıca, listelerin güncellenmiş ve güvenilir olup olmadığını doğrulamak zordur.

7 Mobil uygulamaları kullanma

Uygulama Mağazaları, sosyal medya platformları için popüler hashtagler oluşturan mobil uygulamalarla doludur. Hepimiz Instagram'ı mobil cihazlarda kullandığımız için, trend olan hashtagleri sıralayan birden çok mobil uygulama olması oldukça doğaldır.

En ideal hashtag mobil uygulamaları: Tagify ve Hashtag Oluşturucu

Bu mobil uygulamalar aynı özelliklere göre şekillenip bunlara yönelik tasarlanmaktadır. Hashtagleri kategoriye göre arayabilir veya anahtar kelimeler yazarak oluşturabilirsiniz.

Hashtagler her şey midir?

Trend olan hashtagleri bulmak hikayenin sadece yarısıdır - bir diğer önemli kısım da bunların nasıl düzgün kullanılacağıdır. Instagram'ın algoritması zaman zaman değiştikçe, İnstagram hashtaglerinin tam anlamıyla nasıl kullanılacağına dair sorular artmaktadır, her algoritma değişikliği sonucunda birçok video veya gönderi sıralamalarda değişikliğe uğramaktadır.

Hangi hashtaglerin işe yaradığını keşfetmek için Instagram Insights

Hashtaglerden kaç gösterim aldığınızı kontrol edebilirsiniz. Bu verilerle, erişimi iyileştirmek için hangi hashtaglerin en iyisi olduğunu anlarsınız.

Popüler ve çok genel hashtag'lerden kaçının

Çok fazla kişi hashtag kullanıyorsa, geniş erişim elde etmek zor. Algoritma, bu hashtag kullanımlarında gönderinizi desteklemez. Orta derecede popüler, alakalı hashtag'in bir kombinasyonunu kullanmak çok daha iyidir.

Rastgele hashtaglerden kaçının, alakalı olanları kullanın

Süper trend hashtagleri kullanmak caziptir, ancak fotoğrafınızla alakasızsa, iyiden çok kötü sonuçlara sebep olabilirler. Instagramın algoritması alakasız hashtagleri spam olarak ele alır ve bu da shadowban ile sonuçlanabilir.

Niş hashtagleri kullanın

Niş hashtagleri kullanmak, yüksek oranda hedeflenen bir kitle getirecektir - profilinize kaliteli etkileşim sağlayacaktır.

Hashtaglerinizi aşırı kullanmayın

Sık sık yüksek oranda hashtag kullanırsanız sorunlar oluşmaya başlayacaktır, hashtagleri değiştirdiğinizden emin olun, ancak bunları her zaman alakalı ve mümkün olduğunca trend olarak tutun. Evet, zor olabilir. Aksi takdirde, Instagram'ın algoritması sizi spam gönderen profil olarak tanıyacaktır.

Instagram Hikayelerine trend olan hashtagleri ekleyin

Hikayelerinize trend olan bir hashtag eklemeyi unutmayın. Böylece Hashtag sayfalarındaki Hikayeler kısmında görünecektir.

Hashtag listeleri oluştur

Sadece kopyalayıp Instagram gönderinize yapıştıracağınız birkaç hashtag listesiyle hayatınızı kolaylaştırın. Listeleri güncel tutmayı ve aşırı kullanmaktan kaçınmayı unutmayın.

Yerel işletmeniz için yerel hashtagleri kullanın

Yerel hashtagler, yakınınızdaki bir kitleye ulaşmanın en iyi yoludur. İkinci yol, gönderileri ve Hikayeleri yerelleştirme ile mümkündür.

 

Instagram üzerinde daha çok kitlelere ulaşmak için Instagram paketlerimizi inceleyebilirsiniz.