İnstagram Siyah Mod Nasıl Yapılır

İnstagram Siyah Mod Nasıl Yapılır

Geçtiğimiz günlerde İnstagram siyah mod (dark – karanlık mod) özelliğini kullanıma sunmuştur. Android ve IOS telefon güncellemeleriyle gelen karanlık mod özelliği, bazı ayarlar yapıldıktan sonra kullanılmaya başlanıyor. iOS 13 ve Android 10 üzerinde çalışan bu özelliğin nasıl açılacağını öğrenmek isteyen kullanıcılar bu konuyu araştırmaktadır.

Instagram’ın gece modu özelliğini kullanabilmeniz için işletim sistemi sürümünüzün en son iOS 13 veya Android 10 olması gerekiyor. Bu özellik doğrudan Instagram’dan gelmemektedir. Bu özellik aslında İşletim sistemi üzerinden ayarlanabilmektedir.

Karanlık mod özelliği hayatımıza girerken İnstagram için siyah modu açmak isteyen kullanıcıların aklında soru işaretleri oluşmaya başlıyor. “Instagram siyah mod nasıl yapılır?” sorusunun cevabını merak edenler için bu yazımızda derledik.

İOS 13’te İnstagram Siyah Mod Nasıl Yapılır ?

İnstagram siyah mod yalnızca iOS 13’te mevcut ve ekrandaki renkler daha koyu bir görünüm için ayarlanabiliyor. Instagram için karanlık modu açmak için iOS veya Android cihaz ayarlarınızdan yapmanız gerekmektedir.

Unutmayın ki, Cihazınızın işletim sistemini iOS 13 veya Android 10’a ve İnstagram uygulamanıza güncellemeniz gerekiyor. Cihaz ayarlarından gece modu açarak sadece Instagram değil, çeşitli uygulamalarda karanlık modun etkinleştirildiğini görebilirsiniz.

 

IOS 13 Cihazınızda Karanlık Modu Nasıl Kullanılır

Bunun için izlemeniz gereken adımlar aşağıdaki gibidir;

  • Ayarlar menüsüne girin
  • Ekrana ve parlaklığa dokunun
  • Açılır menüden “Karanlık Mod”u seçin.

Karanlık modu kontrol merkezinden açmak veya kapatmak için cihazın sağ üst köşesinden aşağı doğru kaydırın ve parlaklık kontrolünü basılı tutun. Ardından “Karanlık Mod”a dokunun veya Karanlık Modu kapatın. Ayrıca “karanlık modu” gün batımında veya belirli bir saatte otomatik olarak açılacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Ayarlar> Ekran ve Parlaklık’a gidin ve Otomatik’i seçin. Seçeneğe tıklayarak “Karanlık Mod” programını ayarlayın.

 

Android’te İnstagram Gece Modu Nasıl Kullanılır?

İnstagram siyah mod kullanımını Androidde kullanmak için aşağıdaki yöntemleri izlmeniz gerekir;

  • Öncelikle Google Play Store’u açın, Instagram’ı bulun ve tıklayın.
  • Açılan sayfayı aşağı kaydırın ve betaya katılmak için metni gördüğünüzde “Katıl” düğmesine tıklayın.
  • Bu işlemi tamamladıktan sonra tekrar “Uygulamalarım ve Oyunlarım” menüsüne gidin, Instagram’ı bulun ve “Yükle” düğmesine basın.
  • Telefonunuzun ana ayarlar menüsüne gidin ve arama bölümüne gece modu veya karanlık modu girin. Ayarlardan gece modunu açın, Instagram uygulamasını açın ve karanlık modda kullanın.
  • Karanlık tema, Android sistem kullanıcı arayüzü ve cihazda çalışan uygulamalar için uygundur. Video gibi ortamlardaki renkler değişmez.
  • Renk ters çevirme işlemi yalnızca renk değerini değiştirir. Örneğin, beyaz ekrandaki siyah metin, siyah ekrandaki ise beyaz metin olur. Rengi ters çevirme medya için de geçerlidir ve renk kalitesi veya okunabilirlik sorunları yaşayabilirsiniz.
  • Android 9 veya önceki bir sürümünü kullanıyorsanız: Bir seferde bu ayarlardan yalnızca birini kullanabilirsiniz. Örneğin, koyu temayı açarsanız, rengi ters çevirme otomatik olarak kapanır.