Instagram Sessize Alındığımı Nasıl Anlarım?

Acaba karşı taraf beni sessize aldı mı? Sorusu bunun başında geliyor. İnstagram’da yaptığınız paylaşımları acaba karşı taraf görebiliyor mu yoksa sessize mi aldı? Bu soru birçok kullanıcının kafasını karıştırmış durumda. Bu sorunun net bir cevabı var mı?

Bu sorunun aslında cevabı net ama birçok kullanıcı bu cevabı kabul etmeyeceği gibi, ısrarla bunu öğrenmeyi isteyecektir. İnstagram’da sizi sessize alan bir profil hakkında size bir bildirim gelmeyeceği için bundan haberinizin olması da maalesef mümkün değil.

Kısaca, eğer bir profil sizi takip ediyor ama hiç bir gönderinizi beğenmiyor ise, sizi sessize almış olabileceğine dair bir bilgi edinmeniz şu an için mümkün değil.

İnstagram’da sessize alanları görme diye bir servis veya hizmet maalesef bulunmamaktadır. Eğer karşı taraf sizi sessize almış ise, bunu öğrenebilmeniz mümkün olmuyor.

İnternette profilinizi sessize alanları göstereceğini söyleyen site ve kişilere itibar etmemeniz gereklidir. Bu durum İnstagramla alakalı bir durumdur ve İnstagram istemediği sürece, bu özelliği hiç bir şekilde size göstermez. Bu nedenle İnstagramın size göstermediği bu özelliği, farklı kişiler ya da uygulamalar da doğal olarak göstermeyecektir.

İnstagram’da Sizi Sessize Alanları Görme

Direkt olarak akışta veya hikayelerinizde sizi sessize alanları görme imkânınız olmasa da, dolaylı bir şekilde bunu tespit edebilmeniz olasıdır. Bunu yapabilmek için izleyeceğiniz yollar ise şu şekilde olabilir.

Hikâyesini size karşı sessize alarak gizlediğini düşündüğünüz kişiyi takip eden başka bir profil üzerinden, hikâye paylaşımlarına bakıp bu durumu çözebilirsiniz. Eğer aynı profilde paylaşılan hikâyeler, orada gözüküyor ama sizde gözükmüyorsa muhtemelen, takip ettiğiniz kişi sizi sessize almış demektir.

Bunun dışında deneyebileceğiniz herhangi bir yol şuan için maalesef bulunmuyor.