İnstagram Keşfet Engeli Kaldırma

İnstagram Keşfet Engeli Kaldırma

Instagram üzerinden hesaplarını büyütmeye çalışan kullanıcılar bazı kriterlere göre paylaşım yapmalıdır. Özellikle takipçi satın almadan organik bir şekilde hesaplarını büyütmeye çalışan kullanıcılar için kritik bazı konular vardır. Örneğin özgün içerikler oluşturma, akımları takip etme ve ona uygun zamanında içeriklerin paylaşılması, gönderi ya da reel paylaşılacağı saat ve tarihe dikkat etme gibi birçok etken vardır. Bunlar doğru ve etkili bir şekilde yönetilebilirse organik bir şekilde Instagram takipçileri kazanılır.

Organik bir şekilde Instagram’da hesap büyütebilmek için bireylerin keşfet bölümüne düşmesi gerekir. Keşfet bölümü Instagram hesabında alt kısmın ikinci arama bölümüne verilen isimdir. Bu alanda kullanıcının ilgi alanlarına uygun farklı kullanıcıların gönderileri yer alır. Böylece yeni kişiler takip edilebilir, ilham kaynağı olarak alınarak aynı alanda farklı içerikler oluşturulmasına katkı sağlanır. Organik olarak hesap büyütme işlemi için keşfe bölümüne düşülmesi önem taşır.  Böylece kullanıcıların takipçi sayısı artar, gönderi ya da reellerine yorum, kaydet, beğeni, gönderme işlemleri yapılarak hızlı bir şekilde görünmesini sağlar.

İnstagram Keşfet Engeli Nedenleri

İnstagram’da keşfete düşmek birçok kişinin daha fazla kişiye ulaşmasına yardımcı olur. Bazı kullanıcıları Instagram keşfet bölümüne düşmesini engeller ve gönderilerinin görünme oranı düşer. Sürekli olarak İnstagram güncellemesinin olması kullanıcılarının da paylaşımlarını ona uygun şekilde dönüşmesine yol açar. Bu dönüşüme ayak uyduramayan hesaplar ne yazık ki takipçileri düşer, daha fazla kişiye ulaşması engellenerek gelir elde etme oranı azalabilir. Kullanıcıların hesabında küçük de olsa spam olma olasılığı hesapların engel almasına neden olabilir.

İnstagram algoritmasını suiistimal edecek davranışlar hızlı şekilde algılanacak şekilde kodlanmıştır. Bu nedenle hesapların doğal şekilde büyümesine önem verilir. Algoritmada aynı olayların tekrarlanması hesapların engel almasına neden olur. Hesapların aktif olarak kullanılmaması, gönderi ya da reel paylaşımlarının belli bir düzen içerisinde olmaması engel almaya neden olacak kriterler arasındadır. Özgün içerik paylaşımı, düzenli gönderi reel paylaşımı, farklı takip, beğeni, yorum gönderi işlemlerinin yapılması hesabın engel almasını önler.

İnstagram Keşfet Engeli Nasıl Kaldırılır?

İnstagram üzerinden engel aldığını fark etmek buna uygun içerik düzenlemesi yapılmasına yardımcı olur. Bunun için hesabın aktifliği, beğeni, yorum sayısı, görüntülenme istatistikleri incelenmelidir. İnstagram keşfet engeli aldığımı nasıl anlarım?

  • Gönderi ya da reel beğeni sayısında düşüş olur.
  • Gönderi, reel, video paylaşım istatistiklerinde düşüş görülür.
  • Hikâye kısmı daha az görüntüleniyorsa ve farklı kişiler tarafından atlanarak görüntülenmesidir.
  • Organik takipçi artışında azalmalar görülüyorsa engel alınmış olabilir.
  • Yorum, kaydetme ve gönderim sayısında düşüşler görülmesi engel alındığını gösteren etkenlerdir.

Yukarıda sayılan durumlar gözleniyorsa İnstagram keşfet engeli almış olabilirsiniz. Keşfet engelini kaldırmak için şunlar uygulanabilir:

  • Paylaşılan gönderilerde hashtag kullanımı bırakılmalıdır.
  • Takip, beğeni, yorum, gönderi, kaydet faaliyet ve gruplarına ara verilmelidir.
  • Kullanıcılar hesabı kapatıp tekrar açmalıdır.
  • Belli bir süre hikâye paylaşımı yapmamak hesabın engelin açmasına yardımcı olur.

İnstagram Shadow Ban Nedir ve Nasıl Kaldırılır?

İnstagram’da aynı hareketler spam olarak algılandığı için hesap sürekli engel alabilir. Bu durum organik büyümenin hızını yavaşlatır ve hesabın kullanıcılar tarafından görülmesini engeller. Özellikle 2021 yılında gelen İnstagram algoritması ile spam olan her türlü davranışlar görülmesi üzerinde hesaplar engel alabiliyor. Bu duruma ise İnstagram shadow ban denilir. İnstagram shadow ban nasıl kaldırılır?

  • Paylaşımların altına sürekli aynı hashtaglar kullanılmamaya özen gösterilmelidir.
  • Az, öz ve içeriğe uygun olan hashtagler kullanılmalıdır.
  • Hikaye, gönderilerde takipçilerle etkileşimi artırmak için sorular sorulması, anket yapılması önemlidir.
  • Aynı ya da kopya içerik paylaşmamaya dikkat edilmelidir.
  • Çok fazla sayıda yorum ya da aynı yorumların yapılması spam alınmasına neden olabilir.