Instagram Influencer Ne Demek?

Instagram Influencer Ne Demek?

Influencer Ne Demek, Influencer Nedir!

Sahip oldukları sosyal medya ve dijital kanalları aracılığıyla herhangi bir ürün ya da servis hakkındaki yaşadıklarını, deneyimlerini takipçileri ile paylaşmaları yoluyla tanıtım ve pazarlama aktiviteleri yapan kişilerdir. Belirli bir topluluğu etkileme ve yönlendirme gücüne sahip kişi, kişiler ve gruplara da influencer denir. Daha doğrusu Dijital Influencer!

Influencer ne demek?

 Influencer Marketing, ünlülerin ya da tanınmış kişilerin, çeşitli markaların ürünlerini tanıtmaları adına daha önceden de kullanılan bir yöntemdi. Tek farkı dijital değil konvansiyonel kanalların kullanılmasıydı. Bu kişiler yani fenomenler hatta diğer deyişle influencerlar aslında hepinizin çok ama çok yakından tanıdığı, toplumda kabul gören ünlü bir sanatçı, sporcu, şarkıcı, müzisyen, iş adamı ya da politik bir kişilikti aslında.

 Günümüzde İnfluencer

 Günümüzde internetin ve sosyal ağların yaygınlaşması, yeni internet ünlülerinin yani sosyal medyayı iyi kullanarak trafik çeken ve kanaat önderi haline gelenlerin ortaya çıkmasına sebep olmuştur.

Bugün toplumda kabul görmüş ünlü kişilere ek olarak bilgisayar oyunlarını çok iyi oynayan bir lise öğrencisi, harika yemek tarifleri hazırlayan bir ev hanımı ya da gezdiği yerlerin video ve fotoğraflarını paylaşan bir gezgin internetteki sosyal medya hesapları sayesinde çok ani  bir şekilde milyonlarca takipçiye ulaşıp, dünyaca ünlü bir internet ünlüsü haline gelebilmektedir.