Instagram Hesabıma Başkasının Girdiğini Nasıl Anlarım?

Instagram Hesabıma Başkasının Girdiğini Nasıl Anlarım?

İnstagram hesabınızın güvenliğinden şüpheleniyor veya hesabınıza başkasının girdiğini düşünüyorsanız öncelikle kontrol etmeniz gereken birkaç durum vardır. Bundan emin olmak için hesabınızda gözle görülür bir değişiklik yapılıp yapılmadığına bakmalısınız. Eğer hiçbir sorun yoksa ve hesabınıza birisi girmeye çalışıyor bildirimi aldıysanız bunun başka sebepleri de olabilir.

Biri Instagram Hesabıma Girmeye Çalışmış Uyarısı

Hesabınıza daha önce hiç girmediğiniz bir cihazdan girildiği veya girilmeye çalışıldığı gibi bir uyarı alırsanız bunun iki sebebi olabilir. Ya gerçekten birisi hesabınıza girmeye çalışmıştır ya da daha önce hiç girmediğiniz bir cihazdan ya da konumdan siz giriş yapmışsınızdır (vpn kullandıysanız da bu uyarıyı alabilirsiniz). Hesabınıza girenin siz olmadığınızdan emin olmak için son yaptığınız girişleri bir gözden geçirin ve ardından maillerinizi kontrol edin. İnstagram tarafından güvenlik bilgilendirmesi için de gönderilmiş bir mail olabilir.

Giren Kişinin İşlem Yapmasını Engelle

Yine de güvenlik amacıyla hesabınızın şifresini değiştirmenizi ve değiştirirken diğer tüm cihazlardan çıkış yap seçeneğini işaretlemenizi tavsiye ediyoruz. Bu durumda hesabınızı ele geçiren kişi giriş yapmış olsa dahi İnstagram onu otomatik olarak hesabınızdan atacaktır ve bir daha sonrasında giriş yapması için yeni şifreyi bulması gerekecektir.

Instagram Hesabıma Giren Cihazları Listeleme

Facebook gibi diğer sosyal mecralarda bulunan hesaba giriş yapan cihazları listeleme özelliği İnstagram ‘da kısıtlı olarak sunulmaktadır. İnstagram’ın güvenlik sayfasından yalnızca hesabınıza giriş yapılan tarih ve saatleri görebilmeniz mümkündür.