Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Instagram kullanıcıları kullandıkları hesaplarını bir süre sonra kullanmaktan vazgeçebiliyor. Böyle bir durumda Instagram silme yöntemlerine başvuruyorlar. Hesabınızı kalıcı veya geçici olmak üzere iki türlü şekilde silebilmeniz mümkündür.

Eğer ki bir süreye kadar hesabınızın kapalı olmasını istiyorsanız o zaman geçici olarak Instagram hesabınızı rahatlıkla silebilirsiniz. Bu yöntem hesabınızın dondurulmasını sağlayacak ve sonrasında sosyal medyada görünmemiş olacaksınız. Ancak hesabımı artık kullanmak istemiyorum diyorsanız o zaman en iyi çözüm kalıcı olarak silinmesidir.

Instagram Hesabı Silme Yöntemleri

Instagram hesabını artık kullanmak istemeyenler için hesap silme işlemlerine başvurulması gerekiyor. Birkaç adım ile kullandığınız şahsi hesabınızı artık kapatmış olursunuz. Böylece sizin adınıza Instagram da bir hesap kalmaz.

Instagram hesabı silme için izleyeceğiniz adımlar şöyledir;

  • Instagram hesap silme işleminizi yapmak için ilk etapta hesabınıza giriş yapmanız gerekecek,
  • Profil bölümünde bulunan ayarlar kısmına gelmelisiniz,
  • Ayarlar kısmına geldiğinizde hesap sil yazısını göreceksiniz.
  • Hesabınızı niye silmek istediğinizi belirtmelisiniz.
  • İşleminize devam ederek şifrenizi önünüze çıkan ekranda bulunan kutucuğa yazmalısınız.
  • Sayfanızın en alt bölümünde yer alan hesabı kalıcı olarak sil bölümüne tıklayın ve ardından kalıcı olarak sil seçeneğini tıklayıp onaylandıktan sonra hesabınız tamamen ortadan kalkmış olacaktır.

Artık sizin adınıza bir Instagram hesabı olmadığı gibi başkası tarafından da tekrar açılıp kullanma durumu da söz konusu olmaz.