Güçlü Şifre Örnekleri

Güçlü Şifre Örnekleri

Güçlü bir şifrenin, oldukça uzun olması şarttır. Bu şifrenin rakamlar, harfler ve başka karakterlere sahip olması gerekir. Kırılması zor zaman alan şifrelere güçlü şifreler denir. Güvenli olan şifreler sadece büyük ve küçük harf ya da kullanılan özel rakamlar ile oluşturulan şifreler değildir. Bu hususta ilgililik derecesi oldukça önem taşır. Hackerler ile şifreleri çalmak istediği zaman verilere göre bir algoritma elde ederler. Oluşturulan bu algoritma ise şifrenizi çalmak için yeterli olabilir. Oluşturulmak istenilen şifre hackerlerin fark edemeyeceği bir yapı ve farklılıkta olur ise kullandığınız tüm harfler, özek karakterler ve rakamlar fazla bir önem kazanır.

Güçlü Şifre Nasıl Oluşturulur Yöntemleri Nelerdir?

  • Büyük, küçük harf ve noktalama işaretlerinin yani özel karakterlerin kullanılmasına özen göstermek gerekir. Bu karakterleri, arka arkaya değil de ara ara kullanmak daha etkili olur. Örnek vermek gerekirse 16!@I×L-1.’gibi bir şifrenin kullanılması oldukça uyumlu olur.
  • Rakamları kesinlikle kullanmayı ihmal etmeyin.
  • Şifreleri belirli başlı periyotlar ile değiştirmeniz gerekir. Bunu yaparken de farklı kombinasyonlarda kullanmayı asla unutmamanız lazım.
  • Kendinize özgü olacak tarzda bir algoritma oluşturduğunuz taktirde şifrenizi unutmamış olursunuz. Özellikle yapmış olduğunuz iş ile alakalı fakat insanların aklına gelmeyecek tarzda bir şifre elde etmek olabilir. Özellikle bir markette çalışıyorsanız Ç!k0l@te* gibi bir şifre oluşturup daha akılda kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Böyle bir şifre sayesinde hem büyük küçük harf hem de rakam kullanmış olursunuz.

Güçlü Şifre oluşturucu siteler:

  • http://www.md5.cz/
  • https://www.md5hashgenerator.com/
  • https://wmaraci.com/md5-sha1-sifre-olusturucu