Fake Hesap Nasıl Açılır?

Fake Hesap Nasıl Açılır?

Bir sosyal medya platformunda yer alan asıl kişilerden bağımsız bir halde olan, tamamen sahte bir nitelikteki hesapların hepsine fake hesap adı verilir. Bu hesaplar, daha çok genel olarak kendi ismini gizleyen başka kullanıcıları takip etmek amacı ile tercih edilip açılan hesaplardır. Bu durum sonucunda kişiler gerçek hesabın dışında da fake bir hesap açabilme avantajına sahip oluyor. İnstagram üzerinde fake bir hesap açabilmek için aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz gerekir. Fake hesap nasıl açılır cevabı ise oldukça basittir.

  • Hesaba profil fotoğrafı yüklenmeli ve birkaç tane fotoğraf paylaşmak gerekir.
  • Kullanıcı isminin tamamen gerçek bir isimden oluşması gerekir.
  • Takipçi sayısını biraz artırmalısınız, fakat takip ettiğiniz kişilerin sizi takip eden kişi sayısından az olması gerekir.
  • Hesaba eklediğiniz e-posta adresi ve e-mail adresi mutlaka kimliğiniz ile ayni olmalıdır

Bu kriterlere dikkat ettiğiniz taktirde İnstagram fake hesap açma hususunda sizden daha iyi bir kişi olmaz..

Fake Hesap Nedir?

Fake hesap, kişilerin sosyal platformlarda başka bir isim ile gerçek herhangi bir kişinin adı veya hiç olmayan herhangi birinin adı ile açılan hesaba denir. Bu hesaplar açılırken kişiler çok başka farklı amaç taşıyabilir. Bu amaçların kimisi ise masumca olurken kimisi ise başkalarını aldatmaya ya da kandırıp zarar vermeye dayalı olur.

Neden Sahte Kullanıcılar Olur?

Kişilerin sosyal platform üzerinde sahte bir hesap açmasının çok başka nedenleri olabilir. Bunlardan bazısı ise şunlardır;

  • Kendisini daha özgür bir şekilde hissetmek
  • Üye sayısını daha fazla göstermek isteme
  • Kişisel bilgileri ele geçirme isteği ve dolandırıcılık yapma
  • Duygusal/ istismar veyahut ta taciz gibi bir durum
  • Kurum veya kişileri itibarsızlaştırma cabası

Bu gibi durumlarda biraz daha temkinli ve dikkatli olmak gerekir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmamak içinde kişisel bilgilerinizi gizlemeniz gerekir. Yalnızca siz görebildiğiniz taktirde başkası göremez ise herhangi bir sorun ile karşılaşmazsınız. Kişisel bilgi bölümünü yalnızca ben görebilirim olarak değiştirebilirsiniz. Hal böyle olunca dışarıdan sizi takip eden ya da etmeyen kimse bilgilerinizi bilemez ve göremez. Bu sayede hesabınızı korumuş olursunuz. Bu nedenle fake hesap nasıl açılır sorusu kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir.