Fake Hesabın Kime Ait Olduğunu Bulma

Fake Hesabın Kime Ait Olduğunu Bulma

İnstagram platformunda fake hesabın kime ait olduğunu bulma işlemi oldukça basittir. Birkaç adım aşamasını izleyerek sonrasında kişiler karşılarına çıkan sahte hesabın kime ait olduğunu kolay bir şekilde öğrenebilir. İnstagram sosyal medya platformunda aşağıda yer alan adımlar izlenerek fake hesabın kime ait olduğunu bulma kolay bir yöntem sayesinde gerçekleşir.

  • Öncelikli olarak giriş yapılan sayfa üzerinde şifremi unuttum yazısı bulunur. O butona tıklamak gerekir.
  • Açılan ekran sayfasındaki kullanıcı adı yerine kime ait olduğu öğrenilmek istenilen fake hesabın kullanıcı adi yazılır.
  • Sonrasında ise ekran üzerinde şifre yenileme işleminin olması için bu adrese bir bağlantı gönderildiğine dair bir mesaj gider.
  • Bu mesajda ise bağlantı iletilen mail adresinin hepsi gösterilmez. İnstagram kendi gizlilik kuralına göre bu mail adresinin baş kısmından ve son kısmından bazı karakterleri gösterir. Eğer ki sahte hesabın kime ait olduğunu biliyorsanız yine de bu mail adresiyle o kişi aynı mı karşılaştırma yapabilirsiniz. Bu doğrultuda mail adresleri uyuşuyor ise sahte hesabın sahibi yüksek olasılık ile tahmin edilen kişidir.
  • Sahte hesabı açtıktan sonra kullanan kişi eğer ki bunu sahte bir mail adresi alarak açtıysa maalesef kime ait olduğunu öğrenmek çok zordur.

İnstagram Fake Hesap ile Karşılaşıldığında Ne Yapılmalıdır?

Fake hesabın kime ait olduğunu bulma işleminden sonra ne yapacağınızı merak etmeniz normaldir. İnstagram kullanıcıların genel olarak en çok karşılaştığı hesaplar sahte hesap türleridir. Pek çok kişi sahte hesaplar tarafından takip edilir veya bu hesaplardan gelen mesajları alır. Sahte hesapların ise kime ait olduğu oldukça merak edilen bir konudur. Yalnız böyle bir durum sonucunda tek yapılması gereken durum böyle bir hesapların hemen şikâyet edilmesidir.

Fake hesap ile karşılaşan bir İnstagram platformu kullanan kişinin fake olduğunu düşündüğü bir kişinin şikâyet etmesi en önemli ve sağlıklı yapılacak bir işlemdir. Sahte olduğu düşünülen bu hesabın şikâyet edilmesi bu hesabın İnstagram uygulamasına söylenmesi anlamını taşır. İnstagram bu hesaplar doğrultusunda fake hesapları tespit eder. Sahte hesaplar ise bu durum sonucunda kullandıkları başka kişilerin profilleriyle İnstagram uygulamasını kullanmayı sürdürmez.