Facebook Videoları Oynatılmadığında Nasıl Onarılır?

Bu zamana kadar sorunsuz şekilde Facebook üzerinde Video izleyebiliyordunuz ancak, son zamanlarda, “Facebook videoları oynatılmıyor” hatasını almaya devam ediyorsunuz. Genelde birçok sebepten dolayı Çoğumuzun başına bu durum meydana gelebilir.

Ekranda sadece simsiyah bir ekran olduğunu görüyorsunuz diyelim, tıklamak bu noktada yardımcı olmuyor. Şimdiye kadar yaptığınız her şey sorunu çözmedi. Şimdi ne yapmalıyız? Facebook videolarının oynatılmamasının nedeni nedir ve nasıl düzeltebilirsiniz?

Bu tür sorular, Facebooku kullanmak söz konusu olduğunda en yaygın hatalardan biridir., tarayıcınızda veya Facebook uygulaması aracılığıyla bunu çözebiliriz.

Neyse ki, bu sorunu çözmenin basit yolları var ve bu sorunu da çok fazla çaba sarf etmenizi gerektirmemektedir. Bu çözümler daha sonra bu makalede tartışılacaktır. Ancak, bundan önce, acele etmeyelim ve ilk sorunuzu her şeyden önce cevaplayalım.

Facebook video akışı oldukça kolaylık sağlasa da bazen çoğu teknolojide olduğu gibi sorunlara sahiptir. Kötü internetten sistem genelindeki bir aksaklığa kadar her şey bir şekilde izlediğiniz içerikte sorunlara neden olabilir, izleyebilmenizi engelleyebilir. Peki, Facebook'taki videolar oynatılmadığında bunu nasıl düzeltirsiniz?

Neden Facebook'ta videolar Oynatılmıyor?

Çoğu video oynatma sorununda olduğu gibi, sorunlara neden olabilecek birkaç şey vardır:

  • Mevcut internet veya hücresel veri bağlantınız kesilmiş olabilir veya oldukça yavaş olabilir
  • Uygulama güncel olmayabilir
  • Mevcut web tarayıcınızın bir güncelleme indirmesi gerekebilir
  • Bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda çalışan diğer işlemler bellek veya oynatma sorunlarına neden olabilir
  • Facebook önbelleğiniz çok dolu olabilir
  • Videonun kendisi bozuk olabilir ve oynatılamıyor olabilir
  • Facebook video ayarları video oynatmayı etkileyebilir

Facebook'ta Oynatılmayan Videolar Nasıl Onarılır

Çoğu durumda, Facebook videolarının tekrar oynatılmasını sağlamak nispeten basit bir konu olacaktır. En zor kısım tipik olarak hangi yaklaşımın gerekli olduğunu bulmaktır..

  1. Sorunun yalnızca ilk izlemeye çalıştığınız videoyla sınırlı olup olmadığını görmek için diğer Facebook videolarını test edin. Bu, söz konusu videonun soruna sahip olduğu anlamına gelebilir, bu durumda orijinal içeriği bildirmeniz gerekmektedir.
  2. Güçlü bir bağlantınız olduğundan emin olmak için internetinizi (veya hücresel verilerinizi) iki kez kontrol edin. Akıllı telefonunuz için mobil verileri açmanız veya yönlendiricinizi/modeminizi yeniden başlatmanız gerekmektedir.
  3. Cihazınızı yeniden başlatmayı deneyin. Cihazınızı yeniden başlatmak kullandığınız araca bağlıdır: Windows , Mac , Android veya iOS olabilmektedir, bazen sadece yeniden başlatma yeterlidir.
  4. Facebook mobil uygulamanızın geçerli sürüm olup olmadığını kontrol edin, ve değilse, uygulamayı güncelleyiniz. Uygulamaları güncellemek kullandığınız araca bağlıdır: Android veya iOS Güncel olmayan bir uygulama yüzünden birçok sorun yaratabilir bu sırada facebook video oynatma sağlayıcısı üzerinde de sorun yaratabilmektedir.
  5. Facebook'u farklı bir web tarayıcısında açın. Tarayıcınız daha eski bir sürümü çalıştırıyorsa veya genel olarak çok eskiyse, her türlü site görüntüleme ve gezinme sorununa yol açabilir.
  6. Web tarayıcınız güncel değilse, güncellemeniz gerekebilir. Web tarayıcınızı nasıl güncelleyeceğiniz, hangisine başvuracağınız facebook hesabınızı hangisinden açtığınıza bağlıdır: Firefox, Chrome, veya Safari.
  7. PC veya Mac'te Ayarlar ve Gizlilik > Ayarlar > Videolar bölümüne gidin ve video oynatma ayarlarınızı yapın. İşlerin nasıl kurulduğuna bağlı olarak, videoların sizin için görüntülenme şeklini sınırlıyor olabilirler.
  8. Android cihazda Menü > Ayarlar ve gizlilik > Ayarlar > Profil ayarları  > Medya ve kişiler bölümüne gidin. Video oynatma ayarlarınızın internet bağlantınızla (veya başka bir şeyle) çakışıp çakışmadığını görün ve bunları gerektiği gibi değiştirin. İnternet bağlantınızın hızına ve gücüne ve hücresel veri izinlerine daha doğrudan bağlı olduklarından, bu ayarlar mobil cihazınız üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olacaktır.
  9. Facebook önbelleğinizi temizlemeyi Önbellek çok dolarsa, bir dizi farklı performans problemi oluşturabilir, bu nedenle sorun olmasa bile bunu ara sıra yapmak genel anlamda yararlıdır.
  10. Hala video oynatma sorunlarıyla karşılaşıyorsanız, doğrudan Facebook ile iletişime geçmeyi tercih edebilirsiniz. bu durumda gerçekten yapabileceğiniz tek şey, birinin bundan haberdar edildiğinden emin olmaktır. Daha sonra, sadece sorunun giderilmesini beklemelisiniz.

Kararlı Bir İnternet Bağlantısı Sağlayın

  1. Süreksiz/yavaş bir internet bağlantısına bağlıysanız, videonun Facebook uygulamasında oynatılmaması sorunuyla karşılaşmanız muhtemeldir. Bu sorunu çözmek için, kararlı/iyi bir bağlantı sağlamanız gerekir.
  2. Mobil cihazınızda yeni bir sekme açın ve mevcut internet bağlantınızı ölçmek için "https://fast.com/" şeklinde aratabilirsiniz.
  3. Videoları çevrimiçi izlemek için 10-15 Mbps'lik bir internet bağlantı hızı yeterli kabul edilmektedir.

Mobil Cihazınızı Yeniden Başlatın

Facebook uygulamasında videonun oynatılmaması sorununu gidermek için bir başka etkili çözüm, mobil cihazınızı yeniden başlatmak/yeniden başlatmaktır.

Mevcut Cihazın Ağ Ayarlarını Sıfırla

Bazen uygunsuz/uygunsuz cihaz ağ ayarları , Facebook uygulamasında video oynatılırken sorun yaratabilir. Bu sorunu çözmek için telefonunuzun mevcut ağ ayarlarını manuel olarak sıfırlamanız gerekmektedir. Eğer bu sorunlar ve diğer sosyal medya çözümleri için danışacağınız birini arıyorsanız iletişime geçmek için lütfen tıklayınız.

Facebook Hesabınızdan Manuel Olarak Çıkış Yapın ve Tekrar Giriş Yapınız.

Facebook uygulaması kullanıcıları, Facebook uygulamasını kullanarak oturumu kapatmanın ve hesaplarına tekrar giriş yapmanın, videonun oynatılmaması sorununu çözmelerine yardımcı olduğunu sık sık bildirmiştir. Uygulamadaki Facebook hesabınızdan çıkış yapmak için aşağıdaki adımları izleyin.

1.Mobil cihazınızda Facebook uygulamasını açın ve profil ayarlarını açmak için sağ üst köşedeki (Android cihazda) veya sağ alt köşedeki (iPhone'da) üç çubuk simgesine dokunun.

2.Aşağıya kaydırın ve uygulamada Facebook hesabınızdan çıkış yapmak için oturumu kapat düğmesine dokunun.

3.Çıkış yaptıktan sonra, sorunun çözülüp çözülmediğini doğrulamak için Facebook hesabınızda tekrar oturum açabilirsiniz.

Tarayıcıda Facebook

Google Chrome, Firefox, Opera ve hatta Internet Explorer'da olsun, bu hatadan hiçbir tarayıcı kaçamaz, bir noktada onunla karşılaşacaksınız.

Kaçınılmaz olandan kaçınamayabilirsiniz, en azından neden bu şekilde olduğunu öğrenebilir ve ilerleyen süreçlerde tekrar başınıza gelirse hiçbir yardıma ihtiyaç duymadan kendiniz onarabilirsiniz, işte nedenler:

Önbellek sorunu

Bazen, önbelleğinizi bozabilecek kötü amaçlı bir dosya gönderebilecek bir web sitesine yönlendirilirsiniz sebep bu da olabilir. Bunun dışında başka nedenler de var, Ne olursa olsun, bozuk bir önbellek yükleme hızında bir azalmaya yol açacaktır ve bu da sonunda Facebook videolarını görüntülemenizi engelleyecektir.

Yanlış ayarlar

Bazı tarayıcılar diğer web sitelerinin işlevlerini sınırlayabilir. Örneğin, video oynatmakla çok ilgisi olan eklentileri devre dışı bırakabilir. Yanlış yapılandırmalara sahip olmak Facebook videolarının oynatılmamasına neden olabilir.

Flash devre dışı bırakıldı

Bazı siteler, adından da anlaşılacağı gibi farklı içerik türlerini göstermek için Flash eklentisini kullanmaktadır. Flash için en güvenilir içerik türlerinden biri videolardır. Bu nedenle Flash özelliğinin devre dışı bırakılması hataya yol açacaktır.

Tarayıcı başlatma başarısız oldu

Facebook harici başka sitelerde tarayıcınızın düzgün bir şekilde başlatılmadığını söyleyen hatayla zaten karşılaşmış olmanız olasıdır. Bu, yükleme sürelerini etkileyebilir ve bu da videoların normal şekilde yüklenmesini engeller.

Bunlar, Facebook videolarının tarayıcıda oynatılmamasının yaygın nedenleridir.

Eğer sorununuzu çözdüyseniz ve Facebook sayfanızı büyütmek istiyorsanız sitemizdeki Facebook paketlerine göz atabilirsiniz.